• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Arvostus"

Hoitotyön lehtori: Työn arvon pitäisi opiskelijoiden ahaa-elämysten lisäksi näkyä palkassa ja työoloissa

Johanna Sopanen kouluttaa tulevia hoitoalan ammattilaisia. Hänelle opiskelijat ja heidän ammatillisen kasvunsa tukeminen ovat työssä ykkösprioriteetti. Työ vaatii kuitenkin veronsa, ja esimerkiksi hallinnollisen työn määrä tuntuu kasvavan vuosi vuodelta. Ilman ammatillisia opettajia ei ole tulevaisuuden ammattilaisia, ja siksi alan vetovoima pitää turvata kilpailukykyisellä palkkatasolla ja koulutuksen rahoituksella.

24.02.2022 Uutinen
Taloustutkimus selvitti: Opettajien ammatin arvostus on korona-aikana entisestään vahvistunut

Suomalaiset pitävät opettajia yhtenä tärkeimmistä ammattiryhmistä Suomen tulevaisuuden kannalta, kertoo Taloustutkimuksen tuore kysely. Moni on korona-aikana oivaltanut uudella tavalla opettajien tekemän työn vaativuuden ja arvon, sillä selvästi aiempaa useampi antaa opettajien ammatin merkitykselle kouluarvosanana täyden kympin. Arvostuksen tulee näkyä myös tilillä ja työoloissa, jotta opettajan ammatti säilyy houkuttelevana.

23.02.2022 Uutinen
Jukka Jalonen: Ilman opettajankoulutusta olisin tuskin päätynyt valmentajaksi

Suomalaiset tuntevat Jukka Jalosen Leijonien päävalmentajana. Harvempi tietää, että hän on alun perin opiskellut opettajaksi. Jalonen sanoo arvostavansa opettajia todella paljon ja tuo esiin huolta opettajien jaksamisesta.

18.02.2022 Uutinen
OAJ:n kampanja tavoitti yli puolet suomalaisista ja vahvisti opettajien arvostusta

Ilman opettajia emme yksilöinä emmekä yhteiskuntana olisi tässä. Tätä viestiä OAJ nosti syksyllä esiin isolla kampanjalla. Uunituoreen kampanjatutkimuksen tulokset kertovat, että viesti meni perille. Kampanja sai suomalaisilta positiivisen vastaanoton ja onnistui vahvistamaan ammatin arvostusta.

24.11.2021 Uutinen
Opettajat keräsivät ennätyksellisen Nenäpäivä-potin – "Tämä vetää sanattomaksi"

OAJ:n yhdistykset ja jäsenet keräsivät ennätyksellisen potin maailman lasten auttamiseksi. Reilun sadan tuhannen euron lahjoitussummalla voidaan esimerkiksi tarjota kouluvuosi 20 000 äärimmäisessä köyhyydessä elävälle lapselle.

12.11.2021 Uutinen
”Kiitos ja anteeksi!” – Radio Novan juontajat muistelevat opettajiaan liikuttavalla videolla

Loka-marraskuussa Radio Novalla keskustellaan opettajien tekemän työn merkityksestä. Videolla kanavan juontajat muistelevat opettajiaan ja sanovat heille kiitos. Videolla nähdään myös kyyneleitä ja pyydetään anteeksi, ettei aikoinaan välttämättä osannut riittävästi arvostaa omia opettajia.

22.10.2021 Uutinen
Lahjoittamalla olemme lasten puolella – ole sinäkin!

Korona on koetellut monia meistä Suomessakin. Mutta kun verrataan tilannetta moniin muihin maihin, huomataan, että meillä on itse asiassa koronan keskelläkin monta syytä olla kiitollisia. Ammennetaan kiitollisuuden aiheistamme Nenäpäivänä ja tehdään hyvää maailman lapsille, kannustavat Jenni Arnkil ja Kaj Raiskio.

12.10.2021 Blogi
Opetushallituksen pääjohtajalta kiitos opettajille: ”Ilman teitä oppijat olisivat hukassa”

Suomessa opettajat ovat pärjänneet pandemia-aikana todella hyvin. Opetushallituksen pääjohtaja Minna Kelhä kiittää tästä kaikkia opettajia ja jakaa muiston itselle erityisen hyvin mieleen jääneestä opettajasta.

05.10.2021 Uutinen
Kiitos opettajat – ilman teitä Suomi ei olisi tässä

Maailman opettajien päivänä on hyvä pysähtyä huomaamaan opettajien tekemän työn arvo. Ilman opettajia me emme yksilöinä emmekä yhteiskuntana olisi tässä, Olli Luukkainen kirjoittaa.

05.10.2021 Blogi
Seela Sella teki opettajien tuella rakkaasta harrastuksestaan ammatin

Näyttelijä Seela Sellalla on opettajistaan vain mukavia muistoja. On kuitenkin muutamia kohtaamisia, jotka ovat elämän varrella osoittautuneet äärettömän merkityksellisiksi. Jotkin kohtaamisista ovat kannustaneet häntä jo nuorena, toisten tärkeys on paljastunut näyttelijälle vasta myöhemmin.

04.10.2021 Uutinen