• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "JUKO"

Työmarkkinapomot nokikkain Educassa – seuraa keskustelua suorana!

Mitä voi odottaa julkisen sektorin neuvotteluista? Kuinka käy kikyn, palkkojen ja opetustyön arvostuksen? Tuleeko lakkokevät? Työnantajajohtajat ja OAJ:n edustajat kohtaavat tuhatpäisen messuyleisön edessä Educa-messuilla lauantaina 25.1. klo 11.30–13.00.

25.01.2020 Uutinen
”Tavoitteena reilu ja oikeudenmukainen sopimus” – kunta-alan neuvottelut starttaavat

Tänään alkavat kunta-alan sopimusneuvottelut. OAJ:n ja Jukon puheenjohtaja Olli Luukkainen korostaa, että nyt on myös julkisten alojen palkansaajien aika päästä mukaan, kun kakkua jaetaan.

14.01.2020 Uutinen
Suomen suurin neuvottelujärjestö JUKO haluaa irti kiky-tunneista tai kunnon korvauksen työajan pidennyksestä

Lähes 200 000 akavalaisen julkisen sektorin palkansaajan työehtosopimukset neuvotteleva JUKO edellyttää, että kilpailukykysopimuksen 24 tunnin työajan pidennys poistuu tai että tunneista maksetaan riittävä korvaus.

13.01.2020 Uutinen
Edessä on erittäin merkityksellinen työmarkkinavuosi

Hyvää uutta vuotta ja vuosikymmentä! Maailma jatkaa vuodenvaihteen jälkeenkin hyvin pitkälti entistä eloaan ja menoaan. Uusi päivä, uusi viikko, uusi kuukausi ja uusi vuosi tuovat aina kuitenkin mukanaan myös jotain uutta – uusia asioita, tilanteita ja mahdollisuuksia.

07.01.2020 Blogi
Olli Luukkainen jatkaa Jukon johdossa

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on valittu jatkamaan neuvottelujärjestö Jukon puheenjohtajana. Hänen toimikautensa on kaksivuotinen 2020-2021.

27.11.2019 Uutinen
Jäsen voi vaikuttaa sopimusneuvottelutavoitteisiin montaa reittiä

OAJ:ssä valmistaudutaan parastaikaa kevättalven neuvotteluihin, joissa sovitaan opetusalan uusista työ- ja virkaehtosopimuksista. Tavoitteet viimeistellään joulukuussa, jota ennen jäsenillä on ollut lukuisia keinoja vaikuttaa.

18.11.2019 Blogi
JUKOlta ehdot paikallisen sopimisen lisäämiseksi

Paikallinen sopiminen etenee kunta-alalla vain, jos kunnilla on käytössään rahaa palkkaepäkohtien korjaamiseen ja palkkausjärjestelmien kehittämiseen – ja ne myös käyttävät sitä. Näin linjaavat JUKOn puheenjohtaja Olli Luukkainen ja toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

15.05.2019 Uutinen
JUKO vaatii loppua julkisen sektorin henkilöstön kurjistamiselle

Seuraavan hallituksen on tehtävä kaikkensa hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi, linjaa JUKO. Budjettiin on varattava rahat julkisen sektorin rahoittamiseen ja työntekijöiden palkankorotuksiin. Myös kuntien valtionosuusleikkaukset on lopetettava.

08.05.2019 Uutinen
JUKO: Kiky-uhraukset korvattava julkisen sektorin työntekijöille

JUKO vaatii, että julkisen sektorin työntekijöiden kiky-uhraukset kompensoidaan heille. – Nostamme tulevalla sopimuskierroksellamme kikyn neuvottelupöytään. Tehtyjen heikennysten poistamisen ohella voimme tarkastella asiaa myös rahallisesti sekä työhyvinvoinnin parantamiseen johtavina toimenpiteinä, kertoo Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön toiminnanjohtaja Maria Löfgren.

28.02.2019 Uutinen
JUKO on valmis työtaisteluihin – työntekijän asemaa ei saa enää heikentää

JUKO on sopinut käyttävänsä työtaisteluoikeuttaan tarvittaessa myös koko neuvottelujärjestön voimin. Tämä on puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan tarpeen, jos työnantajapuoli pyrkii edelleen heikentämään työntekijöiden asemaa.

19.11.2018 Uutinen