• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Työhyvinvointi"

TOIMI.

Epäasiallista kohtelua tai väkivaltaa ei saa hyväksyä työpaikalla. Niiden kitkeminen on yhteinen asia. Väkivallan, sen uhan tai epäasiallisen kohtelun puheeksi ottaminen ei ole helppoa, mutta tilanne pitää saattaa työnantajan tietoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Kun asia on tiedossa, työnantajalla on lain mukainen velvollisuus ryhtyä toimiin tilanteen korjaamiseksi.

30.11.2022 Sisältösivu
TUNNISTA.

Epäasiallinen kohtelu on  hyvän tavan vastaista käyttäytymistä toista kohtaan. Käytöstä, joka vaarantaa muiden hyvinvoinnin. Arjessa häirintää tai muuta epäasiallista kohtelua kutsutaan usein työpaikkakiusaamiseksi. Se voi olla esimerkiksi mitätöimistä, uhkailua, yhteisten sääntöjen noudattamatta jättämistä tai työnteon jatkuvaa arvostelua. Epäasiallista kohtelua ei ole aina helppo tunnistaa, sillä koemme asiat eri tavoin. Epäselvätkin tapaukset tulee kuitenkin käsitellä, vaikeneminen ei ole ratkaisu.

30.11.2022 Sisältösivu
Kuormituksessa ja työoloissa mikään ei muutu, jos kukaan ei puutu – tarvitaan lakiuudistuksia

Työelämään liittyy monia lakeja, jotka on säädetty työntekijöiden turvaksi. Lait vaativat kuitenkin täsmennyksiä ja parempaa valvontaa, jotta ne toteutuvat arjessa. Etenkin psykososiaalista kuormitusta pitäisi ennaltaehkäistä ja hallita nykyistä paremmin. On koko Suomen etu, että opetusalan ammattilaiset voivat hyvin ja että he, kuten myös kaikenikäiset oppijat, voivat työskennellä turvallisissa ja terveellisissä tiloissa, kirjoittaa OAJ:n kehittämispäällikkö Niku Tuomisto.

29.11.2022 Blogi
Eettinen työkuormitus – ristiriita ihanteiden ja mahdollisuuksien välillä

Eettinen työkuormitus on yksi työkuormituksen muoto. OAJ:n erityisasiantuntija Sara Simberg vinkkaa blogissaan keinoista, joilla eettistä työkuormitusta voidaan ennaltaehkäistä ja vähentää.

14.10.2022 Blogi
Palautumisvelka on hoidettava

Kaikenlainen ponnistelu, työnteko mukaan lukien, kuormittaa. Kuormituksesta palautuminen on välttämätöntä terveyden ja työkyvyn kannalta ja sen on oltava päivittäistä, muistuttaa OAJ:n erityisasiantuntija Sara Simberg blogikirjoituksessaan.

06.09.2022 Blogi
OAJ:n rahasto tukee opetushenkilöstön työhyvinvointia yli 1,5 miljoonalla eurolla

OAJ jakaa työhyvinvointirahastonsa avustuksina tänä vuonna yli 1,5 miljoonaa euroa. Summa jakautuu 54 kohteen kesken. Tukea myönnettiin hankkeisiin, jotka edistävät laajasti opettajien ja alan esihenkilöiden sekä heidän työyhteisöjensä työhyvinvointia.

17.06.2022 Uutinen
Työhyvinvointi korkea-asteella tuottaa innovaatioita ja osaamisen uudistumista

Työhyvinvointi rakentuu päivittäisessä työn tekemisessä ja vuorovaikutuksessa. Hyvinvointi vaikuttaa suoraan myös tuottavuuteen. Hannele Louhelaisen ja Teija Golnickin blogissa kerrotaan pilottihankkeesta, jonka tavoitteena on edistää vuoropuhelua, johtamista ja työhyvinvointia korkeakouluyhteisöissä.

03.06.2022 Blogi
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole mielipidekysymyksiä

Myös opettajilla ja opetusalalla toimivilla on oikeus työssään tasa-arvoiseen ja yhdenvertaiseen kohteluun. Tasa-arvoa voidaan edistää työpaikoilla tapahtuvissa kohtaamisissa ja toimia siten, että jokainen työyhteisön jäsen tuntee olevansa tervetullut töihin omana itsenään, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto.

01.06.2022 Blogi
Yli 200 avustushakemusta OAJ:n työhyvinvointirahastolle

OAJ:n työhyvinvointirahastolle jätettiin vuoden 2022 haussa yli 200 hakemusta. Kehitysjohtaja Jari Cavernelis pitää määrää hyvänä. Laaja kiinnostus on yksi osoitus OAJ:n rahaston tekemän työn tarpeellisuudesta.

18.03.2022 Uutinen
Työhyvinvointirahaston avustusten hakuaika päättyy 11.3.

OAJ:n työhyvinvointirahaston 2022 avustusten hakuaika päättyy perjantaina 11. maaliskuuta. Rahasto jakaa tukea jäsentensä työhyvinvoinnin edistämiseen nyt toista kertaa. Varalan urheiluopistossa on rahaston tuella edistetty hyvinvointia tiimiorganisaatiossa. 

09.03.2022 Uutinen