• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajankoulutus"

Tulevaisuuden opettajatarpeet puntarissa – OAJ:n mielestä nykytasoon ei pidä tyytyä

OAJ:n seminaarissa pohdittiin opettajankoulutuksen suuntaa. Opetusneuvos Armi Mikkola ja OAJ:n Jaakko Salo olivat yksimielisiä siitä, että opettajapulaan pitää vastata etenkin varhaiskasvatuksessa ja erityisopetuksessa.

06.09.2019 Uutinen
Tukea uuteen opettajuuteen – OAJ palkitsi opettajankouluttajien hankkeen

OAJ ja OKKA-säätiö palkitsivat opettajankouluttajien yhteisen hankkeen, jonka tavoitteena on vahvistaa opettajien asemaa muuttuvassa maailmassa.

20.08.2019 Uutinen
”Kokemus kuin taidenäyttelyssä” – Opettajien luoma pop up -koulu tuo nykykoulun SuomiAreenaan

SuomiAreenan yleisö pääsee keskiviikkona astumaan Porin lyseoon rakennettuun pop up -kouluun ja samalla eri ikäisten oppijoiden saappaisiin. Kävimme tutustumassa etukäteen yli 30 opetustuokiota ja -esittelyä sisältävään kouluun tiistaina, kun elämyksiä valmisteltiin. Katso kuvat ja tutustu tunnelmiin!

16.07.2019 Uutinen
Li Andersson: Suurin huoleni on koulutuksen tasa-arvo

Uuden opetusministerin Li Anderssonin mukaan hallitus aikoo tutkia ja paikata koulutuksen tasa-arvon ja laadun valuviat. OECD:n laaja TALIS-raportti sisältää hänen mukaansa sekä ilahduttavaa tietoa opettajien kokemuksista että selkeitä kehittämiskohteita. Esitimme opetusministerille kolme kysymystä TALIS-tuloksista.

19.06.2019 Uutinen
OECD:n jättitutkimus: Suomalaisopettajat tyytyväisiä työhönsä – epäkohtia paikattaisiin opettajia lisäämällä

Suomalaisopettajat ovat motivoituneita sekä varsin tyytyväisiä työhönsä ja sen arvostukseen, paljastaa OECD:n suuri TALIS-raportti. Suomessa suurimmat puutteet liittyvät opettajien perehdytykseen, digitalisaatioon ja erityisen tuen viemään osuuteen opetukseen käytettävästä ajasta. Opettajat ratkaisisivat arjen ongelmia suuntaamalla lisärahaa opetusryhmien pienentämiseen.

19.06.2019 Uutinen
Saammeko hyviä uutisia hallitusohjelmasta?

Uskovatko hallitusta muodostavat puolueet tutkimustietoon? Pitävätkö puolueet koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen resurssien vahvistamista kannattavana ja tuottavana investointina tulevaan? Jos vastaus on kyllä, pitää sen näkyä tulevassa hallitusohjelmassa hyvinä uutisina.

21.05.2019 Blogi
”Koulutuksen laatu kärsisi, jos ei olisi hyvin koulutettuja opettajia” | #OpettajanÄäni

Pyysimme opettajia kertomaan, työnsä merkityksestä ja suomalaisen opettajuutensa ytimestä, koska liian usein opettajien ääni puuttuu keskustelusta, kun puhutaan koulutuksesta, varhaiskasvatuksesta ja tutkimuksesta. Opettaja, nosta sinäkin oma äänesi esiin!

11.04.2019 Uutinen
Mikä onnistui hallituksen koulutuspolitiikassa, mihin seuraavan pitäisi tarttua? OKM:n kansliapäällikkö vastaa

Hallitus saavutti monta koulutuspoliittista tavoitettaan, mutta tulevalla hallituksella on tekemistä esimerkiksi jatkuvan oppimisen ja koulupolun alun kehittämisessä. Hankelähtöisen kehittämisen kritiikki on kuultu, kertoo opettajille Akatavatalossa puhunut opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

05.04.2019 Uutinen
Opettajan elinikäinen oppiminen – onko sitä, ja mitä se tarkoittaa?

Historiassa joskus on saattanut olla niin, että joku henkilö on selviytynyt aikanaan käymänsä peruskoulutuksen turvin koko työuransa. Opettajien ja rehtoreiden tai alamme muiden esimiesten osalta näin ei ole koskaan ollutkaan, mutta siitä huolimatta opetus- ja kasvatusalan ammattilaisten osaamisen kehittäminen on jatkuvasti ollut pirstaleista, jopa sattumanvaraista.

01.04.2019 Blogi
Opettajien kelpoisuusvaatimuksista pidettävä kiinni – kansa ja puolueet kannattavat

Kansa ja eduskuntapuolueet haluavat pitää opettajat korkeasti koulutettuina jatkossakin.

29.03.2019 Uutinen