• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutusjärjestelmä"

Korkeakoulut ovat valmiita tukemaan yhteiskunnan jälleenrakennusta vastuullisesti ja laadusta tinkimättä

Korkeakouluilla on rooli suomalaisen yhteiskunnan toipumisessa koronakriisistä, mutta ei laadun kustannuksella. Kahdeksan korkeakouluyhteisöjä edustavaa järjestöä otti kantaa työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön ehdotukseen korkeakoulujen opiskelupaikkojen määrän lisäämisestä etuajassa.

13.05.2020 Uutinen
Väliaikaiset rajoitukset jatkuvat – OAJ tyytyväinen säännösten tarkentumiseen

Varhaiskasvatusta ja opetuksen ja koulutuksen järjestämisvelvollisuutta koskevia väliaikaisia rajoituksia jatketaan. Jatkamisasetus tulee voimaan 14.4.2020 ja se on voimassa 13.5.2020 saakka. OAJ arvioi, että asetukseen sisältyvä aiempaa yksityiskohtaisempi sääntely selkeyttää perusopetuksen järjestäjien asemaa ja yhdenmukaistaa opetuksen järjestäjien toistaiseksi kirjavia käytäntöjä.

07.04.2020 Lausunto
Osaamisvajeen paikkaamiseen varauduttava poikkeusolojen jälkeen

Opettajien ja opetusalan johdon työpanos on merkittävä Suomen selviämisen kannalta nyt vallitsevissa poikkeusoloissa, OAJ muistuttaa eduskunnan sivistysvaliokunnalle antamassaan lausunnossa. Poikkeusolojen jälkeen on varmistettava, että osaamisvaje paikataan.

18.03.2020 Lausunto
”Sopivin askelin ja taitojen mukaan” – Opetushallitukselta ohjeita korvaavan opetuksen järjestämiseksi

Opetushallitus julkaisi tiistaina 11-kohtaisen ohjeistuksen korvaavan opetuksen järjestämisestä kouluissa ja oppilaitoksissa alkaneissa poikkeusoloissa. OAJ:n kehittämispäällikön Jaakko Salon mukaan opettajien on huolehdittava myös omasta jaksamisestaan suurponnistuksessa.

17.03.2020 Uutinen
Kysymyksiä ja vastauksia opetuksen järjestämisestä koronan aiheuttamien poikkeusolojen aikana

Useilla koulutusasteilla siirrytään koronaviruksen vuoksi etäopetukseen. Varhaiskasvatuksessa toiminta jatkuu, ja varhaiskasvatuksen opettajat kannattelevat työllään koko yhteiskuntaa. Koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ovat herättäneet OAJ:n jäsenissä huolta ja kysymyksiä. OAJ vastaa jäsenten kysymyksiin.

17.03.2020 Uutinen
Koulut ja oppilaitokset siirtyvät kuukaudeksi etäopetukseen – palkka maksetaan normaalisti

Perusopetuksessa, toisella asteella, aikuiskoulutuksessa ja korkeakoulutuksessa siirrytään etäopetukseen koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Opetus- ja kulttuuriministeriön suosituksen mukaan etäopetukseen siirrytään viimeistään 18. maaliskuuta. OAJ seisoo hallituksen linjauksen takana ja pitää tärkeänä opettajien terveyden ja toimeentulon turvaamista myös poikkeustilanteiden aikana.

16.03.2020 Uutinen
Korkeakoulukenttä muuttumassa mössöksi – annetaan amkien keskittyä vahvuuksiinsa!

Tuoreessa OECD:n raportissa tarjottiin Suomelle jatkuvan oppimisen ratkaisuja, jotka kuulostavat kovin tutuilta. Ne kuulostavat ammattikorkeakoululta. Päättäjät, antakaa ammattikorkeakouluille mahdollisuus onnistua siinä, missä ne ovat parhaita, OAJ:n erityisasiantuntija Hannele Louhelainen kirjoittaa.

26.02.2020 Blogi
Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja vuosittain tasolta toiselle etenevää koulutusta.

20.02.2020 Sisältösivu
Aikuiskoulutus ja vapaa sivistystyö

Aikuiskoulutusta annetaan kaikilla koulutusasteilla perusopetuksesta korkeakouluopetukseen saakka. Vapaa sivistystyö on merkittävä osa aikuiskoulutusta.

20.02.2020 Sisältösivu
Korkea-asteen koulutus

Korkeakoulujärjestelmä rakentuu yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Korkeakoulutuksella on merkittävä tehtävä yhteiskunnan kehittäjänä.

20.02.2020 Sisältösivu