• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutusjärjestelmä"

Li Andersson: Suurin huoleni on koulutuksen tasa-arvo

Uuden opetusministerin Li Anderssonin mukaan hallitus aikoo tutkia ja paikata koulutuksen tasa-arvon ja laadun valuviat. OECD:n laaja TALIS-raportti sisältää hänen mukaansa sekä ilahduttavaa tietoa opettajien kokemuksista että selkeitä kehittämiskohteita. Esitimme opetusministerille kolme kysymystä TALIS-tuloksista.

19.06.2019 Uutinen
Suurlähettiläät huolissaan saksan jäämisestä paitsioon kielivalinnoissa – OAJ jakaa huolen

Ensi vuonna A1-kielen opetus aloitetaan ensimmäisellä luokalla. Saksan, Sveitsin ja Itävallan suurlähettiläät ovat huolissaan siitä, että harva lapsi valitsee enää saksaa A-kieleksi. He toivovat englannin rinnalle monipuolisesti muita kieliä. Myös OAJ liputtaa laajan kielivalikoiman puolesta.

27.05.2019 Uutinen
Pois pirstaleisista projekteista – Yliopistojen ja amkien rahoitus on saatava pitkäjänteisesti kuntoon

OAJ julkaisi tänään laajat tiede- ja innovaatiopoliittiset linjauksensa, joiden avulla Suomi voidaan nostaa tieteen, tutkimuksen, innovaatioiden ja osaamisen kärkimaaksi.

23.05.2019 Uutinen
OAJ:n tiede- ja innovaatiopoliittiset linjaukset 2019: Suomi on nostettava tieteen, tutkimuksen, innovaatioiden ja osaamisen kärkimaaksi

Kasvatuksen, koulutuksen ja tutkimuksen edunvalvojana OAJ julkaisee omat tiede- ja innovaatiopolitiikan tavoitteensa ja linjauksensa. Haluamme korostaa ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen omaleimaista ja toisiaan tukevaa toimintaa, joka vahvistaa yhteiskuntaamme ja osaamistamme eri puolella maata, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. OAJ:n tiede- ja innovaatiopoliittiset linjaukset on laaja kokonaisuus teemoja tutki¬muksen ja kehittämis- ja innovaatiotoiminnan edellytysten vahvistamiseksi sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistoissa. Näitä tavoitteita haluamme edistää yhdessä eri tahojen – niin poliittisten päättäjien kuin korkeakoulu- ja tiedepoliittisten toimijoidenkin – kanssa.

23.05.2019 Julkaisu
Kielenopetuksen varhentamiselle opsit – kunnissa alkaa päivitystyö

OAJ on tyytyväinen uusiin kieltenopetuksen varhennuksen opetussuunnitelmiin. Paikalliset opetussuunnitelmat on päivitettävä vuoden 2019 loppuun mennessä.

21.05.2019 Uutinen
Eurovaaliehdokas haussa? Tässä 16 opettajataustaista ehdokasta!

OAJ kokosi listan eurovaaliehdokkaista, joilla on opettajatausta. Heitä löytyi yhteensä 16, joista kymmeneltä saatiin myös vastaus koulutuksen, kasvatuksen ja tutkimuksen merkityksestä EU:ssa.

17.05.2019 Uutinen
Perusopetuksen arvioinnin uudistaminen etenee – OAJ on tyytyväinen lisäaikaan

Arvioinnin uudistaminen etenee ja sille on nyt otettu riittävästi lisäaikaa, kuten OAJ on vaatinutkin.

15.05.2019 Uutinen
Jatkuva oppiminen nousemassa seuraavaan vaalikauden ytimeen – työryhmältä tiekartta muttei vielä rahoitusesityksiä

Suomessa tulee aloittaa kansallinen jatkuvan oppimisen uudistus, esittää opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä. Toimenpiteiksi työryhmä ehdottaa muun muassa työikäisen väestön systemaattista osaamisen kartoittamista sekä koulutus- ja uraohjauksen tehostamista.

02.05.2019 Uutinen
Opettajan jaksaminen jatkuvasti kovilla ammatillisen koulutuksen muutosten pyörteissä

Ammatillisessa koulutuksessa on tapahtunut suuria muutoksia. Kaikki niistä eivät ole vielä täysin realisoituneet.

24.04.2019 Blogi
Ratkaisu osaajapulaan - keksitään aikuiskoulutus uudestaan

Ammatillista koulutusta tarjoavat oppilaitokset ja opettajat ovat valmiit tarttumaan osaajapulan ratkaisemiseen ja työelämän kehittämiseen. Uuden hallituksen on järkevää kohdentaa tähän rahoitusta, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen muistuttaa.

13.04.2019 Tiedote