• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Opettajan työ"

Näistä syistä opettajien lomauttaminen ei kannata kriisissä eikä sen jälkeen

Opettajien osaamista tarvitaan koronaepidemian aikana ja sen jälkeen. OAJ listasi syyt sille, miksi kuntien ja muiden opetuksen järjestäjien ei missään nimessä pidä lomauttaa opettajia.

28.04.2020 Näkemys
OAJ:ltä ehdotus perusopetukseen: Näin oppilaat voitaisiin tavoittaa avaamatta kouluja

OAJ:n mielestä peruskouluja ei pidä avata enää keväällä 2020 koulutyölle. Jatkamalla etäopiskelua saadaan lukuvuoden viimeisetkin kouluviikot käytettyä aktiiviseen opiskeluun. OAJ ehdottaa täsmätoimia, joilla jokainen oppilas voidaan tavoittaa turvallisesti.

27.04.2020 Näkemys
Katse eteenpäin poikkeustilasta – Näistä syistä on varauduttava varhaiskasvatuksen tarpeen kasvuun

Koronarajoitusten purkaminen saattaa heijastua varhaiskasvatukseen lapsimäärän nopeanakin kasvuna. Myös kesän lomajärjestelyt todennäköisesti poikkeavat aiemmista vuosista, ja elokuussa varhaiskasvatukseen vaikuttavat säännösmuutokset. Lomautukset eivät sovi tähän tilanteeseen missään nimessä, kirjoittaa erityisasiantuntija Auli Setälä.

27.04.2020 Blogi
Varhaiskasvatuksen erityisopettaja: Meillä on hätä omasta ja läheisten terveydestä

Korona on ajanut ison osan suomalaisista tekemään töitä kotoa käsin. Varhaiskasvatuksessa lähiopetus on jatkunut, eikä suojavarusteista ole tietoakaan. Opettajilla ja päiväkodin johtajilla onkin hätää omasta ja läheisten terveydestä sekä lomautuksista, kertoo lomalle joutunut varhaiskasvatuksen erityisopettaja Sanna Tilli.

27.04.2020 Uutinen
Korona lisäsi talkootyötä – Näitä kahta asiaa moni ei tiedä opettajien työstä

Etäopetukseen siirtyminen on sujunut tilanteeseen nähden uskomattoman hyvin, mutta hinta on kova: opettajien työmäärä on lisääntynyt valtavasti. Mistä tämä johtuu? OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso avaa syitä blogikirjoituksessaan.

24.04.2020 Blogi
OAJ:n kysely: Yksittäisillä oppijoilla vaikeuksia, opetus sujuu etänä pääosin hyvin

Opettajat ovat kyenneet pääosin tavoittamaan oppijansa myös poikkeusjärjestelyjen aikana. He kertovat käyttävänsä runsaasti aikaa yksittäisten oppijoiden tavoittamiseen henkilökohtaisin viestein ja puheluin. Kuitenkin noin 70 prosenttia peruskoulun, lukion ja ammatillisten oppilaitosten opettajista kertoo, että yksittäisiä oppijoita jää tavoittamattomiin tai ainakin heidän tavoittamisensa on epäsäännöllistä.

23.04.2020 Tiedote
”Kuka kantaa vastuun, jos joku kuolee koronaan?” – Opettajat huolissaan mahdollisesta koulujen avaamisesta

Tällä viikolla maan hallituksen on määrä päättää siitä, avataanko koulut kaikille vielä tänä keväänä. OAJ:hin tulee paljon huolestuneita viestejä siitä, että miten taataan turvallisuus, jos kouluissa palataan normiarkeen keskellä epidemiaa.

22.04.2020 Uutinen
Etäopetuksesta suoraan kesälomille – kiitos

Tällä hetkellä liikkuu huhuja, että kouluja oltaisiin avaamassa heti vapun jälkeen. Tämä ei olisi oppilaiden, opettajien eikä perheidenkään etujen mukaista, kirjoittaa OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka.

21.04.2020 Blogi
Ei anneta koronan repiä oppimiseen kuilua – Opettaja auttaa jokaista

Koulutus on yhteiskuntamme tärkein voimavara. Poikkeusoloissakin opettajat varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin tekevät parhaansa, että osaaminen säilyy. Ilman osaajia emme pärjää, eikä ilman opettajia ole osaajia.

20.04.2020 Näkemys
Nuoret kaipaavat kouluun – poikkeustila herätti näkemään lähiopetuksen tärkeyden

Poikkeusajan etäopetusjärjestelyt ovat toden teolla nostaneet esiin lähiopetuksen merkityksen. Lasten ja nuorten säätiön yläkoululaisille tekemästä kyselystä ilmenee, että kolmasosa nuorista pitää etäopiskelutilannetta ongelmallisena.

16.04.2020 Uutinen