• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Koulutusjärjestelmä"

Professori Kirsti Karilasta Vuoden koulutusvaikuttaja 2018

Tampereen yliopiston professori Kirsti Karila on nimetty Vuoden koulutusvaikuttajaksi 2018. Tunnustuksen myönsi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Tunnustus luovutettiin Karilalle opetus- ja kasvatusalan suurtapahtumassa Educassa 26.1.

26.01.2019 Tiedote
OAJ kannattaa muutoksia ammatillisen koulutuksen pääsy- ja soveltuvuuskokeisiin

Opetusalan ammattijärjestö kannattaa lausunnolla olevaa esitystä opiskelijavalinnan muutoksesta ammatillisessa koulutuksessa. OAJ:n mukaan oppilaitoksella on oltava mahdollisuus ohjata hakijoita ja selkiyttää heille ammatillisten opintojen eri alojen vaativuutta.

15.01.2019 Lausunto
Mahdollisuuksien vuosi edessä

Uusi vuosi on alkanut. Kaikkein tärkeintä on katsoa tulevaisuuteen mahdollisuuksien kautta.

01.01.2019 Blogi
”Reformi on hyvä, mutta…” – ministeriö kuunteli amiksen luottamusmiehiä ammatillisen reformin etenemisestä

Ammatillisen koulutuksen luottamusmiehet kertoivat keskiviikkona näkemyksiään reformin toimeenpanosta ministeriölle. Uudistuksen sisällöt saivat kiitosta, mutta toteutus ja rahoitus ovat tuuliajolla, opettajat kertoivat.

12.12.2018 Uutinen
OAJ ehdottaa lukiodiplomia vaihtoehdoksi viidennelle pakolliselle yo-aineelle

OAJ puoltaa hallituksen esitystä uudeksi ylioppilastutkintolaiksi. Järjestö kuitenkin esittää, että viidennen pakollisen aineen voisi korvata taito- ja taideaineiden lukiodiplomilla.

29.11.2018 Uutinen
OAJ haluaa toisen asteen opiskelusta maksutonta

Opintojen suorittaminen ei saisi vaarantua oppimateriaalien kustannusten tai muiden toimeentuloon liittyvien ongelmien vuoksi, katsoo OAJ lausunnossaan opintotukilain muuttamisesta.

20.11.2018 Lausunto
Onko lapsilla oikeutta parempaan oikeusturvaan?

Tänään 20.11. vietetään lapsen oikeuksien päivää. Maan hallituksella on nyt tuhannen taalan paikka parantaa lasten oikeusturvaa.

20.11.2018 Blogi
OAJ haluaa korkeakouluille kunnon eväät jatkuvan oppimisen toteuttamiseen

OAJ:n mielestä tilauskoulutuksen varaan ei kannata asettaa liian suuria toiveita, sillä pienillä yrityksillä on harvoin varaa kouluttaa työntekijä omilla rahoillaan.

16.11.2018 Lausunto
Kelpoisuuksia venytetty amiksen yhteisissä tutkinnon osissa, vaikka laki on yksiselitteinen

Yhteisiä tutkinnon osia integroidaan ammatilliseen opetukseen onnistuneesti, mutta valitettavasti joskus myös rimoja alittaen. Lainsäädännössä harmaata aluetta opettajien kelpoisuuksille ei synny yto-opetuksessakaan, sanoo opetusneuvos Seija Rasku opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

06.11.2018 Uutinen
Olli-Pekka Heinonen opettajarekisteristä: ”Olen valmis katsomaan sitä avoimesti”

Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen on valmis keskusteluun opettajarekisterin perustamisesta. Pedagogisten opettajajärjestöjen seminaarissa puhunut Heinonen kertoi myös, että niin arvioinnissa kuin kolmiportaisessa tuessakin haetaan uusia avauksia.

26.10.2018 Uutinen