• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimusneuvottelut"

Yksityisiin Avainta-päiväkoteihin sopimus – Kiky pois ja palkankorotukset yleisessä linjassa

OAJ:n ja Avaintyönantajien neuvottelema AVAINTES-sopimusneuvottelutulos on työmarkkinoiden yleisen linjan mukainen. Takautuvasti 1.4. alkava sopimuskausi on 23 kuukautta, ja sopimuksen palkankorotusten yhteenlaskettu määrä vastaa yleistä linjaa. Kiky-työaika poistuu 17.8.2020 alkaen.

29.05.2020 Uutinen
Avaintan opetusalalle sopimus – sopimusmääräykset pitkälti samat kuin kunnan sopimuksessa

OAJ ja Avaintyönantajat ovat hyväksyneet uuden työehtosopimuksen, joka koskee Avaintyönantajiin kuuluvien yksityisten ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen sekä vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen opettajia. Sopimus on voimassa helmikuun loppuun 2022, palkankorotukset ovat yleisen tason mukaiset ja kikyt poistuvat.

29.05.2020 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettaja sopimusalasiirrosta: ”Tätä on odotettu pitkään”

Varhaiskasvatuksen opettajat siirtyvät opettajasopimuksen eli OVTES:n piiriin vuonna 2021. Varhaiskasvatuksen opettaja Susanna Jauhiainen iloitsee OAJ:n vuosia tavoitteleman siirron onnistumisesta neuvotteluissa. Hänestä asia on merkityksellinen niin työn arvostuksen kuin palkkauksenkin kannalta.

28.05.2020 Uutinen
Opetusalan sopimus varmistui – yhdenvertaisuus lisääntyy, kikyt historiaan

Kiky-tunnit poistuvat, ammatillisten opettajien vuosityöaikaan saatiin parannusta ja peruskoulun luokanopettajien alkupalkkoihin korotus. OAJ:n hallitus hyväksyi yli 60 000 OAJ:n jäsentä koskevan kunnallisen opetusalan virka- ja työehtosopimuksen torstaina.

28.05.2020 Uutinen
Tältä  näyttää  uusi KVTES – Siirrosta  OVTESiin  on  pitävästi  sovittu  

KVTESissa  päästiin  kiky-tunneista  eroon  ja saatiin yleisen linjan mukaiset palkankorotukset.  Varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön siirrosta  OVTESiin  on nyt sovittu  pitävästi.

28.05.2020 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettajat siirretään  OVTESiin  –  Opettajille yleisen tason korotukset ja  kikyt  pois

OAJ:n  monikymmenvuotinen tavoite  varhaiskasvatuksen opettajien siirrosta opetusalan sopimukseen toteutuu.  Kunta-alan  neuvotteluosapuolet hyväksyivät tänään torstaina KVTES-sopimuksen, joka sisältää 23 kuukautta voimassa olevan virka- ja työehtosopimuksen,  yleisen tason palkankorotukset ja  kiky-tuntien poistamisen. Myös palkkaohjelma saatiin alkuun.

28.05.2020 Uutinen
Avainta-aloille on syntynyt yleisen linjan mukainen neuvottelutulos

Avainta-alojen työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu yleisen linjan mukainen neuvottelutulos varhain torstaiaamuna.

28.05.2020 Uutinen
Kunta-alalle saatiin neuvottelutulos pitkän väännön jälkeen

Koko kevään jatkuneet kunta-alan sopimusneuvottelut saivat tänään positiivisen käänteen, kun pääsopijaosapuolet pääsivät sopuun KT Kuntatyönantajien antamasta sopimustarjouksesta. Varsinaisen KVTES-sopimuksen lopullisen kohtalon ratkaisevat kuitenkin vasta sopimusneuvotteluihin osallistuneiden järjestöjen hallinnot huomenna torstaina.

27.05.2020 Uutinen
Neuvottelutulos valtion oppilaitosten opetushenkilöstön kiky-tuntien poistumisesta

JUKO (OAJ) ja Valtion työmarkkinalaitos ovat päässeet neuvottelutulokseen valtion oppilaitosten opetushenkilöstön kiky-tuntien poistoista ja niiden korvaamisista.

27.05.2020 Uutinen
Sopimusneuvottelut jatkuvat tällä viikolla

Kunta-alan neuvotteluja jatketaan taas pääsopijoiden kesken huomenna tiistaina. Tänään OAJ ja KT käyvät läpi opetusalan OVTES-sopimusta. Siinä OAJ:llä on kynnyskysymyksenä esimerkiksi eräät ammatillisten opettajien sopimusmääräykset, joihin on saatava parannusta.

25.05.2020 Uutinen