• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Sopimusneuvottelut"

Solidaarisuuden esiinmarssi

Koulutustilaisuuden jälkeen jäsen tuli kiittämään minua siitä, että käytin puheessani sanaa solidaarisuus. Sitä käytetään hänen mukaansa liian vähän nykyisin. Sanalla oli pitkään poliittinen painolasti, jota ei ole onneksi sälytetty minulle, 70-luvun lopun lapselle.

03.03.2020 Blogi
Jäsen, päivitä yhteystietosi!

Tarkista omat jäsenyhteystietosi ja varmista, että tavoitamme sinut mahdollisessa työtaistelutilanteessa sähköpostilla ja tekstiviestillä. Arvomme Marimekko-lahjakortteja niiden jäsenten kesken, jotka päivittävät yhteystietonsa maaliskuussa.

28.02.2020 Uutinen
Yksityisen sosiaalipalvelualan tes-neuvottelut käyntiin

Neuvottelut yksityisissä hyvinvointialan päiväkodeissa työskentelevien varhaiskasvatuksen opettajien ja päiväkodin johtajien työaikaa koskevista erityismääräyksistä alkoivat tänään Etelärannassa.

26.02.2020 Uutinen
Joustavat aikuisten kouluttajat

Aikuiskoulutuskeskusten opettajat ja opinto-ohjaajat ovat avainasemassa, kun työelämä ja yhteiskunta muuttuvat. Työikäisiltä vaaditaan uuden oppimista ja osaamisen kehittämistä. Opettajilla on tietotaitoa aikuisten ohjaamiseen ja toimivat työelämäverkostot, joita jatkuva oppiminen edellyttää.

24.02.2020 Blogi
Mistä työsi merkitys syntyy? Kerro se meille

OAJ:n viestintä kerää kevään 2020 sopimusneuvotteluviestintää varten jäsenten näkemyksiä opettajan työn merkityksellisyydestä.

24.02.2020 Uutinen
Nämä 3 ongelmaa toistuvat yksityisissä päiväkodeissa – Ongelmiin on onneksi ratkaisu

Varhaiskasvatuksen opettajat ja johtajat haluavat tehdä työnsä hyvin, onpa työnantajana kunta tai yksityinen päiväkoti. Harri Myllynen tapasi puolen vuoden aikana suuren joukon varhaiskasvatuksen opettajia ja johtajia yksityisissä päiväkodeissa ja keskusteluilloissa. Niissä näyttää toistuvan kolme ongelmaa, joiden ratkaiseminen vaatii sitä, että työntekijät yhdistävät voimansa.

18.02.2020 Blogi
Julkisen ja yksityisen sektorin palkoissa parin prosentin erot – sukupuolella suuri vaikutus

Erot nais- ja miesvaltaisten alojen palkoissa selittävät suomalaisten palkkaeroja enemmän kuin erot yksityisen ja kunnallisen sektorin palkkojen välillä. Tänään julkistetun Palkansaajien tutkimuslaitoksen ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen tekemän selvityksen mukaan samanlaista työtä tekevien palkat ovat yksityisellä sektorilla 2–3 prosenttia kuntasektorin palkkoja paremmat.

17.02.2020 Uutinen
Miksi OAJ haluaa palkkaohjelman?

OAJ tavoittelee yleistä tasoa olevien palkankorotusten lisäksi useampivuotista palkkaohjelmaa, jolla korotetaan naisvaltaisten koulutettujen alojen palkkatasoa. Miksi OAJ tällaista vaatii?

17.02.2020 Blogi
OAJ jätti yksityisen opetusalan ja aikuiskoulutuskeskusten tavoitteet Sivistalle

OAJ jätti 12.2. neuvottelutavoitteensa Sivistystyönantajille. Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten työnehtosopimukset on irtisanottu päättymään 31.3. eli nykyisiin sopimuksiin sisältynyttä optiovuotta ei käytetä.

13.02.2020 Uutinen
OAJ:n suurimman sopimusalan neuvottelut alkoivat

OVTESin, OAJ:n suurimman sopimusalan, neuvottelut alkoivat 13.2.

13.02.2020 Uutinen