Palvelussamme on käyttökatko torstaina 26.9. klo 15 alkaen. Sen aikana jäsenhakemusta ei voi lähettää. Pahoittelemme häiriötä.

Sauna-live: Ahistaako arviointi?

Perusopetuksen opettaja, tule jakamaan tuntoja ja kuulemaan vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin oppilaan arvioinnista. OAJ Saunan tilaisuudessa tartutaan matalalla kynnyksellä mieltä askarruttaviin ja usein myös ärsyttäviin kysymyksiin liittyen niihin moninaisiin tilanteisiin, johon opettaja arviointia suorittaessaan voikaan joutua.

Ajankohta
28.08.2024 - 16.30
Paikka
Sauna-foorumi, Teams

Arviointiin liittyvät visaiset kysymykset nousevat usein esiin juuri silloin, kun lukukauden tai peräti lukuvuoden työ on loppusuoralla ja opettajan työkuorma on suurimmillaan.

Meille tulleiden yhteydenottojen perusteella haluammekin keventää tuota arvioinnin ruuhka-aikaa ja tarjota halukkaille mahdollisuuden kuulla ja keskustella teemasta vähän vähemmän hektisessä vaiheessa kouluvuotta.

  • Onko oppiaineen oppimäärän päättöarvosanan korottaminen mahdollista?
  • Miten S2 -oppilasta arvioidaan eri oppiaineissa?
  • Miten lukuvuoden arvosanoja korotetaan perusopetuksessa?
  • Onko huoltajalla/oppilaalla oikeus nähdä koesuoritus?
  • Voiko opettaja arvioida sellaista oppilasta, jota hän ei käytännössä ole koskaan opettanut?

Livessä koulutuspolitiikan johtava erityisasiantuntija Pauliina Viitamies ja kehittämispäällikkö Laura Nurminen jutteluttavat, vastaavat kysymyksiin sekä antavat vinkkejä.

Voit laittaa kysymyksiä etukäteen OAJ Saunassa ja käydään niitä sitten yhdessä liven aikana läpi. Mahdollisuus kysymyksiin on myös tilaisuuden kuluessa.

Tervetuloa mukaan!

OAJ:n Sauna-foorumi

Sauna lämpenee virtuaalisesti OAJ:n Howspace-alustalla. Saunaan pääsee tilaamalla itselleen sähköpostiin lähetettävän henkilökohtaisen Howspace-kutsun.

Tilaa Howspace-kutsu

Lisätietoja Sauna-foorumista

Uusimmat tapahtumat