Liedon kaupunki oli palkannut opettajia määräaikaisiin virkasuhtiin vuosille 2020-2022. Kaupunki perusteli määräaikaisuuksia mahdollisella palveluverkon muuttamisella ja koulun lakkauttamisella. Oikeuden mukaan tämä ei kuitenkaan ollut riittävä peruste määräaikaisuuksille, koska koulun lakkauttaminen oli vasta harkinnassa eikä lopullista päätöstä lakkauttamisesta ollut vielä tehty.
Jokaisen opettajan kohdalla määräaikaisuuden päättymisen jälkeen vastaava opetustehtävä oli tullut uudestaan hakuun ja tehtäviin oli palkattu vakinaisesti uudet henkilöt, joten talouden sopeuttamisesta tai opetustyön vähentymisestäkään ei ollut kyse.
— On harvinaista, että yksi kaupunki saa samalla kertaa kolme tuomitsevaa päätöstä samanlaisista laiminlyönneistä. Tämä osoittaa, että määräaikaisuuksien ketjuttaminen on ollut systemaattista ja että määräaikaiseksi palkkaamiseen liittyvää lainsäädäntöä ja sen soveltamista ei ole tunnettu tai siitä ei ole välitetty, kertoo OAJ:n johtava juristi Erkki Mustonen.
— Olemme tietysti erittäin tyytyväisiä, että työnantaja sai näistä laiminlyönneistä näpäytyksen, mutta kyllä tämä silti osoittaa, että tekemistä riittää perusteettomien ketjutusten kitkemiseksi. Lain velvoittavien säännösten ohittaminen on ikävä kyllä kentällä edelleen varsin yleistä, Mustonen jatkaa.
Päätökset eivät ole lainvoimaisia, eli Liedon kaupunki voi halutessaan valittaa niistä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.