Ensi kevään neuvotteluihin valmistautuminen on käynnissä

Ensi keväänä neuvottelut ovat pääasia – lähes kaikki OAJ:n virka- ja työehtosopimukset päättyvät ja neuvotellaan uudestaan. Tavoitteenasettelu on käynnissä. Päätökset neuvottelukierroksen tavoitteista tekevät OAJ:laiset.

Neuvotteluhuoneessa ihmisiä katsomassa powerpoint-esitystä
OAJ Uusimaa kokoontui puimaan neuvottelutilannetta Akavatalolle Pirjo Leväniemen (edessä vasemmalla) johdolla.

Ensi keväänä ovat katkolla lähes kaikki OAJ:n sopimukset. Isoin sopimus on Kunta-alan virka- ja työehtosopimus jonka piirissä on noin 67 000 OAJ:laista. Pienin neuvoteltava sopimusala on valtion virka-ja työehtosopimus, jossa OAJ:laisia työskentelee alle 500.

Tavoitteenasettelu on nyt käynnissä. OAJ on järjestö, joka haluaa kuunnella jäsentensä näkemyksiä. Tavoitteet neuvottelukierrokselle kerätään eri reittejä. Tavoitteen laadinnassa jokaisen jäsenen ääni on tärkeä ja kuuluva. OAJ on pyytänyt mielipiteitä ja ajatuksia verkkokyselyllä niiltä jäseniltä, joiden sopimukset ovat menossa neuvotteluun. Vastauksia saatiin yli 10 000 kappaletta. Lisäksi alueyhdistykset järjestävät jäseniltoja, joissa käydään keskustelua mitä ensi neuvottelukierroksella halutaan eri sopimusaloilla.

Tavoitteet valmistelee OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta, ja lopullisesti tavoitteet hyväksyy OAJ:n hallitus loppuvuodesta. Tämän jälkeen neuvottelut käynnistyvät vuoden vaihteen jälkeen. 

Nyt on hyvä aika selvittää kuka on oman  paikallisyhdistyksesi puheenjohtaja, ja kysyä missä oman sopimusalan tavoitteenasettelu etenee. 

Seuraa OAJ:n sopimusneuvotteluseurannasta oman sopimuksesi tilannetta

 

Uusimmat uutiset ja tiedotteet