Päiväkotien, koulujen ja oppilaitosten ovet aukesivat päättäjille

Kasvatuksen ja koulutuksen arvoa korostavien sivistyksen avoimien ovien tilaisuuksia vietettiin päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa noin 80 kunnassa ympäri Suomen.

SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman, muita päättäjiä ja Katarina Murto Vantaan Lehtikuusen koulun luokassa muiden ihmisten kanssa.
SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman, muita päättäjiä ja Katarina Murto vierailemassa Vantaan Lehtikuusen koululla. Leena Koskela

Opetusalan ammattilaiset järjestivät 7.10. sivistyksen avoimien ovien tilaisuuksia puoluejohtajille, ministereille, kansanedustajille, kuntapäättäjille ja kaikelle kansalle päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa ympäri Suomen noin 80 kunnassa Kemiönsaaresta Rovaniemelle.

–Riittävillä resursseilla voidaan turvata päiväkotien ja koulujen ryhmäkoot, oppilaitosten opintotarjonta, oppimisen tuki ja laadukkaat oppimateriaalit. Näiden puolesta vetoavat opetusalan ammattilaiset ympäri Suomen. Tämä oli hieno startti OAJ:n kuntavaalivaikuttamiselle ja osoitus OAJ:n jäsenten aktiivisuudesta, OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto korostaa.

Opetusministeri Anders Adlercreutz, muita päättäjiä ja Katarina Murto vierailemassa Masalan päiväkodissa Kirkkonummella.

Opetusministeri Anders Adlercreutz, muita päättäjiä ja Katarina Murto vierailivat Sivistyksen avoimissa ovissa Masalan päiväkodissa Kirkkonummella.

Avoimilla ovilla vierailivat mm. pääministeri Petteri Orpo (kok.), puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.), ministeri Anders Adlercreutz (r.), puheenjohtaja Sofia Virta (vihr.), varapuheenjohtaja Veronika Honkasalo (vas.), puheenjohtaja Harry Harkimo (liik.), ministeri Anna-Kaisa Ikonen (kok.) ja ministeri Sandra Berqvist (r.).

– Olen ilahtunut siitä, miten päättäjät osallistuivat tapahtumiin ja saivat siten kosketuksen opetusalan aitoon arkeen. Opettajien arvon tulee näkyä myös konkreettisissa päätöksissä. Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun ajat ovat taloudellisesti tiukat. Millä muulla Suomi voi menestyä kuin osaamisella? Murto kysyy.

Mikä paikallisesti puhututtaa?

Kunnissa ovat pinnalla monet tutut aiheet, kuten oppilasryhmien koko, oppimistulosten kehitys ja koulutuksen resurssit. Jokaisen kunnan on pystyttävä myös työnantajana houkuttelemaan kelpoisia opettajia.

Masalan päiväkodin erityisopettaja Sirkku Frestadius seisomassa pihalla.

"Ongelmana on pätevien työntekijöiden puute. Tämä korostuu varhaiskasvatuksessa, mutta on myös koulun puolella suuri ongelma", Kirkkonummen Masalan päiväkodin erityisopettaja Sirkku Frestadius korostaa.

suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja Maarit Häkkinen.

"Heikot tulokset tai maahanmuuttajataustaisuus nostetaan helposti negatiivisessa mielessä esiin. Olisi hyvä katsoa asioita myös siitä näkökulmasta, mikä toimii ja missä on onnistuttu", pohtii Vantaan Lehtikuusen koulun suomen kielen ja kirjallisuuden opettaja Maarit Häkkinen.

Vantaan Lehtikuusen koulun luokanopettaja Sanna Särkelä.

"Korjaisin mieluummin kokonaisvaltaisemmin rakenteita. Monet koulutuksen haasteet eivät ole koulutuksen järjestäjien korjattavissa", Vantaan Lehtikuusen koulun luokanopettaja Sanna Särkelä toteaa.

OAJ tarjoaa tuleville kunta- ja aluepäättäjille ratkaisuja, joiden avulla laadukas kasvatus ja koulutus voidaan turvata jokaisessa kunnassa.

Lue lisää OAJ:n ratkaisuista

Uusimmat uutiset ja tiedotteet