• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Vuosityöaika ammatillisessa koulutuksessa"

Valtuutetut tenttasivat OAJ:n hallitusta – kysymysten joukossa korostuivat vuosityöaika ja järjestön tehtävä

OAJ:n hallituksen kyselytunti keräsi valtuutetuilta etukäteen kysymyksiä. Eräs valtuutettuja askarruttavimmista aiheista oli vuosityöaika. Sekä perusopetuksen vuosityöaikakokeilu että ammatillisen koulutuksen vuosityöaika saivat aikaan kysymysten tulvan.

09.05.2019 Uutinen
Vuosityöaika puhutti valtuuston avauspäivänä

OAJ:n valtuuston kolmipäiväinen kevätkokous alkoi tänään. Ysiläisillä valtuutetuilla oli hyvin erilaisia näkemyksiä perusopetuksen vuosityöaikakokeilusta, mutta aiheesta keskusteltiin vastakkaisia näkemyksiä kunnioittaen.

08.05.2019 Uutinen
Jäsen, avataan suora linja vuorovaikutukselle!

OAJ on jäsentensä järjestö ja jäsentensä summa. Haluamme vahvistaa vuorovaikutusta jäsenten kanssa ja jäsenten kesken. Tehdään se keväällä Facebook-liveissä!

16.04.2019 Blogi
Askarruttaako vuosityöaika? Kysy OAJ:ltä!

Ammatillisen koulutuksen uusi vuosityöaikamalli ja perusopetuksen työaikakokeilu ovat puhuttaneet paljon. OAJ rohkaisee jäseniään osallistumaan keskusteluun.

13.03.2019 Uutinen
Ammatillisen koulutuksen myllerrys

Ammatillisen koulutuksen uusi lainsäädäntö muuttaa toimintaa oppilaitoksissa. Entinen oppituntikeskeinen tapa opettaa on tarkoitus muuttaa opiskelijan yksilöllisen oppimisen tukemiseen perustuvaksi toiminnaksi. Opiskelijan aikaisemmin hankkima osaaminen tulee konkreettisesti tunnistaa ja tunnustaa.

05.03.2019 Blogi
Työolobarometrikin osoittaa: Opettajat tekevät valtavasti töitä

OAJ:n johtavan työmarkkina-asiantuntijan haastattelussa antamaa kommenttia on tulkittu siten, että hän vähättelisi osan opettajista työmäärää. Hän pyytää anteeksi kommenttiaan ja avaa asian taustoja.

05.02.2019 Uutinen
OAJ.fi:ssä rutkasti tietoa vuosityöajasta ja vastauksia huoliin – keskustelu jatkuu

Tiedot perusopetuksen vuosityöaikakokeilusta löytyvät vastaisuudessa oaj.fi-sivujen Arjessa-osiosta. Ammatilliseen vuosityöaikaan liittyviä asioita käsitellään Työelämäoppaamme Työaika-osiossa.

05.02.2019 Uutinen
Mietityttääkö ammatillisen koulutuksen vuosityöaika – katso koulutus!

Miksi ammatillisen koulutuksen vuosityöaika tuli? Mitä siitä pitäisi ammatillisen opettajan tietää? Katso koulutus aiheesta, ja tiedä enemmän.

01.02.2019 Uutinen
Hyvää sopimusviestintää jokaiselle jäsenelle – vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Mistä etsit tietoa, jos työajasta tai palkasta herää kysymyksiä? Löydätkö vastauksia? OAJ kehittää sopimusviestintää, ja kerää sen tueksi jäseniltään kokemuksia ja toiveita.

30.01.2019 Uutinen
Palkkoihin korotuksia, vuosityöaikaa… Nämä asiat muuttuvat tänä vuonna ammatillisten opettajien sopimuksissa

Sopimusneuvottelujen tulokset näkyvät tilillä tammikuussa, jolloin monessa ammatillisessa oppilaitoksessa siirrytään myös vuosityöaikaan. OAJ:ssä valmistaudutaan jo seuraavaan sopimuskierrokseen.

02.01.2019 Uutinen