• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kotoutumiskoulutus"

Euroopan suuret haasteet voitetaan panostamalla koulutukseen ja tutkimukseen – OAJ:llä omat eurovaalitavoitteet

Tänään 9.5. yhteistä Eurooppa-päivää juhliva maanosamme pysyy kilpailukykyisenä vain panostamalla koulutukseen, tutkimukseen, kehitystyöhön ja innovaatioihin.

09.05.2019 Tiedote
Mikä on maan tapa?

Kotouttamisesta puhutaan yleensä siten, että maahanmuuttajat pitäisi kotouttaa suomalaiseen yhteiskuntaan. Puhutaan ”maassa maan tavalla”- olemisesta. Mitä ”maan tavalla” tarkoitetaan?

09.04.2019 Blogi
Mikä onnistui hallituksen koulutuspolitiikassa, mihin seuraavan pitäisi tarttua? OKM:n kansliapäällikkö vastaa

Hallitus saavutti monta koulutuspoliittista tavoitettaan, mutta tulevalla hallituksella on tekemistä esimerkiksi jatkuvan oppimisen ja koulupolun alun kehittämisessä. Hankelähtöisen kehittämisen kritiikki on kuultu, kertoo opettajille Akatavatalossa puhunut opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen.

05.04.2019 Uutinen
Riittääkö opetus – ja mistä rahat? Ammatillisen koulutuksen tulevaisuus puhutti seminaarissa

Opetuksen määrään, jatkuvan oppimisen rahoitukseen ja kotoutumiskoulutukseen halutaan ratkaisuja seuraavalla hallituskaudella. Puolueet suhtautuivat myönteisesti OAJ:n esittämään vaatimukseen valtakunnallisesti määriteltävästä opetustuntimäärästä, jonka yhden osaamispisteen saavuttaminen amiksessa edellyttää.

29.03.2019 Uutinen
Suomi on epäonnistunut maahanmuuttajien kotouttamisessa – OAJ vaatii lisää kielenopetusta ja kilpailutuksista luopumista

Maahanmuuttajataustaisten lasten oppimistulokset ovat kaksi vuotta kantaväestön tuloksia jäljessä. OAJ vaatii tänään julkaistavassa Kotoutumiskompassi 2019:ssä, että maahanmuuttajien kielenopetusta pitää lisätä kaikilla koulutusasteilla.

07.03.2019 Tiedote
Kotoutumiskompassi 2019

Koulutuksella pystymme vastaamaan siihen, että sivistys koskee kaikkia Suomessa asuvia ja tänne saapuvia. Meidän on tarjottava koulutusta kaikenikäiselle väestölle. Osaavat opettajat varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen haluavat tehdä töitä edistääkseen jokaisen maassa olevan opiskelua ja työntekoa. OAJ näkee kansainvälisyyden, kulttuurien ja ihmisten moninaisuuden mahdollisuudeksi. Vaikka kotoutumisen edistämiseksi on jo tehty paljon, tehtävää on yhä jäljellä. OAJ painottaa, että koulutus on parasta kotoutumista.

07.03.2019 Julkaisu
Kuinka koulutuksella edistettäisiin kotoutumista? Työryhmältä 40 uutta ehdotusta

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä esittää kymmeniä uusia toimenpiteitä maahanmuuttajien koulutuksen ja työllistymisen parantamiseksi. Työryhmä haluaa parannuksia maahanmuuttajalasten varhaiskasvatuksen laatuun ja määrään sekä esimerkiksi perusopetuksen valmistavan opetuksen kirjaamista kuntien lakisääteiseksi tehtäväksi.

16.01.2019 Uutinen
Tutkintoon johtamaton työvoimakoulutus ja kotoutumiskoulutus pitää saada osaksi virallista koulutusjärjestelmää

OAJ esittää, että tutkintoon johtamaton työvoimakoulutus ja kotoutumiskoulutus siirretään työ- ja elinkeinoministeriöstä opetus- ja kulttuuriministeriön vastuulle.

07.12.2018 Näkemys
OECD: Suomen kotoutumiskoulutus ontuu – maahanmuuttajanaisia jää syrjään

OECD:n mukaan Suomen kotoutumiskoulutuksessa on ongelmia erityisesti kielikoulutuksen osalta. OAJ:n asiantuntijan Päivi Lyhykäisen mukaan koulutuksen laatu olisi kotoutumisen paras tae.

06.09.2018 Uutinen
Securitas sai tasa-arvon viestikapulan – ”tuntuu todella hienolta”

Elinkeinoelämäkin hyötyy koulutuksen tasa-arvosta. Tasa-arvon viestikapulan ensimmäisenä yrityksenä saanut Securitas kouluttaa maahanmuuttajataustaisia vartijoita ja saa siten kielitaitoista ja motivoitunutta työvoimaa.

28.06.2018 Uutinen