• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Kansainvälisyys"

Koulutusvientiopas

Opetus- ja tutkimushenkilöstön jaksaminen ja työhyvinvointi on turvattava myös koulutusviennin tehtävissä. OAJ:n Koulutusvientioppaaseen on kerätty tietoa siitä, mitä opettajan pitää tietää, kun hän aloittaa koulutusvientitehtävissä oppilaitoksen tai erillisen yrityksen lähettämänä työntekijänä. Opas on tarkoitettu auttamaan organisaatioita turvallisuus- ja terveyskulttuurin vahvistamisessa. Tätä opasta tukevat jo aiemmin tekemämme ohjeet opettajalle, joka lähtee ulkomaisen työnantajan palvelukseen ulkomaille.

07.02.2020 Julkaisu
Opettajat rakentavat tulevaisuutta – näihin 3 asiaan Suomella ei ole varaa

Opeta, opi, rakenna tulevaisuutta. Siinä on perjantaina 24. tammikuuta vietettävän YK:n kansainvälisen koulutuksen päivän teema. Ja juuri sitä Suomea maailmankartalle nostaneet opettajat tekevät: rakentavat tulevaisuutta. Siksi päättäjien kannattaa nyt tehdä ratkaisuja, jotka auttavat opettajia rakentamaan maamme tulevaisuudesta valoisan. Koulutukseen satsaaminen on sijoitus, joka tuottaa.

23.01.2020 Blogi
Kuinka lisätä opettajien hyvinvointia? OAJ:n ja Etucen seminaarissa haetaan ratkaisuja

Kuinka vähentää opettajien työn vaaratekijöitä ja lisätä hyvinvointia? Aihe puhuttaa läpi Euroopan. Torstaina OAJ:n ja eurooppalaisten opettajien yhteisen Etucen seminaarissa haetaan ratkaisuja. Kansainvälistä ohjelmaa järjestetään ensimmäistä kertaa koko Educan ajan.

21.01.2020 Uutinen
Koulujen ilmastoteko -haasteen voitot Porvooseen ja Turkuun

Porvoolainen Kevätkummun koulu ja Turun ammatti-instituutti veivät voiton OAJ:n ja Planin järjestämässä Koulujen ilmastoteko -haasteessa. Voittajat saavat raadilta kiitosta ilmastotekojen vaikuttavuudesta ja kekseliäisyydestä sekä tekemisen meiningistä.

12.11.2019 Uutinen
Hyvän tekeminen sopii opettajille kuin nenä päähän

Hyvän tekeminen sopii meille opettajille kuin nenä päähän. Arjessa tämä tarkoittaa usein pieniä tekoja. Pidämme ovea auki, nostamme roskan maasta tai puhuttelemme ventovierasta ystävällisesti. Samaan tapaan maailman lasten auttaminen lähtee liikkeelle pienistä teoista, joilla yhdessä saamme aikaan suurta. Tämä konkretisoituu Nenäpäivä-keräyksessä, jossa opettajat ovat tänäkin syksynä keränneet jo kymmeniä tuhansia euroja maailman lapsille, Kaj Raiskio kirjoittaa.

28.10.2019 Blogi
OAJ SASKin jäsenjärjestöksi

OAJ liittyy Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen SASKin jäseneksi vuoden 2020 alusta. OAJ haki työntekijöiden oikeuksiin keskittyvän kehitysyhteistyöjärjestön jäsenyyttä valtuuston uusien kansainvälisten linjausten vuoksi.

14.10.2019 Uutinen
Opettajapulasta kärsivästä Ruotsista neuvo Suomelle: arvostakaa opettajia!

Palkkaus, työolot ja urakehityksen puute ovat syitä, joiden vuoksi Ruotsista puuttuu kymmeniä tuhansia päteviä opettajia. Ruotsin Lärarförbundetin puheenjohtaja kertoo opettajapulan syistä ja siitä, mitä Suomen pitäisi tehdä, jotta tilanne ei olisi meillä jatkossa yhtä huono.

02.10.2019 Uutinen
Pohjoismaiset opettajajärjestöt koolla Tuusulassa – aiheina digitalisaatio ja järjestöjen kehittäminen

Järjestö ja jäsenyys, digitalisaatio, työaikajärjestelmät, työhyvinvointi, maahanmuutto ja ilmastonmuutos. Skaala on laaja, kun pohjoismaisten opettajajärjestöjen johto ja asiantuntijat kokoontuvat yhteistyöjärjestö NLS:n Suomessa tänään alkavaan kolmipäiväiseen järjestöseminaariin.

30.09.2019 Uutinen
Nenäpäivä vie yhden opettajan ja kolmen opiskelijan ryhmän kuvausmatkalle Ugandaan – toisen asteen opettaja, hae mukaan!

Nenäpäivä, Unicef ja OAJ hakevat kolmen opiskelijan ja yhden toiseen asteen opettajan ryhmää kuvausmatkalle, joka tehdään Ugandaan keväällä 2020. Oppimatka 2020 -haku päättyy marraskuun lopussa.

25.09.2019 Uutinen
Opettajien maailmankongressi korosti oikeutta ay-toimintaan

OAJ piti kansainvälisen opettajajärjestön Education Internationalin kongressissa neljä puheenvuoroa, joissa puolustettiin opettajan pedagogista vapautta ja autonomiaa, tyttöjen ja naisten oikeuksia koulutukseen ja tasa-arvoisiin mahdollisuuksiin, demokratian ja oikeusvaltion periaatteita sekä opettajien roolia tulevaisuuden haasteiden kohtaamisessa.

29.07.2019 Uutinen