• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Järjestövalmius"

Työtaistelujen kevät?

Seuraan aktiivisesti opetusalan keskustelua niin järjestötoimijoiden kuin jäsentemme keskuudessa. Analysoin tekemiämme kyselyitä ja yritän omien kontaktieni kautta päästä selville opettajien mielipiteistä. Samalla seuraan neuvottelujen etenemistä ja pohdin, että onko nyt edessä työtaistelujen kevät.

15.02.2022 Blogi
JUKO irtisanoi kunta-alan työ- ja virkaehtosopimukset

Neuvottelujärjestö JUKO on tänään irtisanonut kaikki kunta-alan sopimukset. Näin se samalla vahvisti OAJ:n hallituksen loppuvuodesta 2021 tekemän päätöksen OAJ:n jäseniä koskevien työ- ja virkaehtosopimusten irtisanomisesta.

11.01.2022 Uutinen
Olenko yksin? Solidaarisuus on osa järjestövalmiutta

Usein kuulee todettavan, että meiltä kaikilta vaaditaan solidaarisuutta palkkaneuvottelujen yhteydessä. Kaikkein heikoimmassa asemassa olevien työehtoja tai palkkausta saadaan parannettua vain siten, että vaatimukset esitetään yhteisrintamassa. Heikoin tarvitsee kaverikseen kaikkein vahvimman.

08.12.2021 Blogi
Dramaattinen muutos: Jo kuusi kymmenestä opettajasta harkitsee alanvaihtoa

Jo reilusti yli puolet opettajista on korona-aikana pohtinut alanvaihtoa, kertoo OAJ:n tänään julkaisema selvitys. Yleisimmät syyt alanvaihdon harkitsemiselle ovat työn kuormittavuus, lisääntynyt työmäärä ja palkkataso. OAJ:n puheenjohtaja vaatii, että poliitikot ja työnantajat heräävät tilanteen vakavuuteen ja ratkaisevat ongelmat, jotka työntävät opettajia pois alalta.

28.09.2021 Uutinen
Korona sekoittaa myös neuvottelupöydät

Koronatilanne muuttaa – kuten kaikkea muutakin yhteiskunnassa – myös parhaillaan käytäviä työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluita. Neuvottelut ovat käynnissä kaikilla OAJ:n sopimusaloilla, ja tilanne elää päivittäin.

16.03.2020 Uutinen
Solidaarisuuden esiinmarssi

Koulutustilaisuuden jälkeen jäsen tuli kiittämään minua siitä, että käytin puheessani sanaa solidaarisuus. Sitä käytetään hänen mukaansa liian vähän nykyisin. Sanalla oli pitkään poliittinen painolasti, jota ei ole onneksi sälytetty minulle, 70-luvun lopun lapselle.

03.03.2020 Blogi
Jäsen, päivitä yhteystietosi!

Tarkista omat jäsenyhteystietosi ja varmista, että tavoitamme sinut mahdollisessa työtaistelutilanteessa sähköpostilla ja tekstiviestillä. Arvomme Marimekko-lahjakortteja niiden jäsenten kesken, jotka päivittävät yhteystietonsa maaliskuussa.

28.02.2020 Uutinen
Neuvotteluasetelmat entisellään

Julkisen sektorin ja vahvasti julkisrahoitteisten sektoreiden palkansaajia koskevat työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut ovat koko rintamalla käynnistyneet. Alku on ollut hyvin perinteinen, neuvotteluaikatauluja on soviteltu, edellisen sopimuksen teon jälkeen toiminnassa olleiden työryhmien tuloksia arvioitu ja periaatteellisia kysymyksiä nostettu neuvottelupöytään. Tarkempien sopimustavoitteiden vaihtamisen aika on helmikuun alkupuolella.

04.02.2020 Blogi
Kaikki OAJ:n jäseniä koskevat sopimukset irtisanottu

OAJ ja neuvottelujärjestö JUKO ovat tänään irtisanoneet kaikki jäseniään koskevat työ- ja virkaehtosopimukset. Irtisanomisten myötä myös päätös työajan 24 tunnin pidennyksestä on irtisanottu, toteaa OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos.

29.01.2020 Uutinen
Lakkovalmius sata – kiky pois, opet samaan sopimukseen ja ratkaisuja hyvinvointiin

Työmarkkinakevät kiinnostaa. Valtavan Educan suurin sali täyttyi messuvieraista, jotka työmarkkinakeskustelun yleisöäänestyksissä lähes yksimielisesti kannattivat kiky-tuntien poistamista, taputtivat kuuluvasti OAJ:n työtaisteluvalmiudelle ja kaikkien opettajien samalle sopimukselle sekä huusivat pitkälti ”palkka”, kun kysymys oli siitä, mikä eniten lisää omaa hyvinvointia.

25.01.2020 Uutinen