Aktuellt

Kom på OAJ-kryssningen i januari och delta i utlottningen av en Jopo!

Vår efterlängtade OAJ-kryssning närmar sig med stormsteg. Gör som 1 500 andra lärare – köp en biljett till kryssningen under Educa-veckoslutet. PS Vi lottar ut en Jopo-cykel bland alla resenärer.

10.12.2018 Nyheter
Problem med inloggningen till oaj.fi kan kringgås med att rensa minnet

Vi har för tillfället problem med inloggningen här på oaj.fi. Problemet utreds som bäst. Du kan kringgå problemet genom att rensa cacheminnet i webbläsaren. Försök också använda en annan bläddrare.

07.12.2018 Nyheter
Finland har valts till NLS ordförandeland – framtidens utmaningar står i fokus

NLS styrelse har enhälligt valt OAJ:s ordförande Olli Luukkainen till ordförande för år 2019. Årets tema är framtidens utmaningar och hur lärarfacken ska tackla dem.

05.12.2018 Nyheter
Educas mångsidiga program är här - var så goda!

Fråga vad du vill av riksdagens talman – på Educa! Kom och lyssna till vad partiledarna lovar för utbildningen till nästa riksdagsperiod. På Educa 2019 talar vi också välbefinnande, lärande, undervisning och mycket annat. Programmet är här!

27.11.2018 Nyheter
Fullt ös på lärarkryssningen med bland annat Ressu på scenen!

Härligt fartfyllt program utlovas till lärarkryssningen – kolla in programmet!

27.11.2018 Nyheter
 Privata yrkesläroanstalter övergår till årsarbetstid

OAJ och Bildningsarbetsgivarna har nått ett förhandlingsresultat om ett nytt arbetstidssystem för privata yrkesläroanstalter. Förhandlingsresultatet gäller fler än 1 200 yrkeslärare i cirka 30 läroanstalter.

23.11.2018 Nyheter
Universitetens övningsskolor fick full justeringspott

Nu är det klart hur justeringspotten för universitetens övningsskolor ska fördelas. Ett förhandlingsresultat har nåtts mellan OAJ och Bildningsarbetsgivarna. Utan en lösning skulle 0,3 procent av potten ha dragits bort, vilket nu inte kommer att ske.

23.11.2018 Nyheter
Fullmäktige: vi satsar på löner, resurser och välbefinnande på jobbet

Riktlinjerna för de kommande åren är klara i och med att OAJ:s fullmäktige godkände organisationens verksamhetsplan. Fullmäktigemötet i Helsingfors avslutades på torsdagen.

23.11.2018 Nyheter
Fullmäktige samlat – ledamöterna ser fram emot diskussion om årsarbetstid

OAJ:s fullmäktige inledde arbetet med att dra upp organisationens linje för de kommande åren.

21.11.2018 Nyheter
Många kommuner höjer lönen för lärare inom småbarnspedagogik – vi klarlägger saken

Lärarlönerna inom småbarnspedagogiken har särskilt varit på tapeten i år. Många kommuner har nu höjt lönerna. OAJ:s Petri Lindroos, Timo Mäki och Kristiina Johansson belyser saken.

20.11.2018 Nyheter
Hej medlem - uppdatera din e-postadress! PS du kan vinna en ljusterapilampa.

Bästa medlem. Vi vill gärna ha din e-postadress i våra rullor. Komplettera dina medlemsuppgifter med din e-postadress under tiden 15.11–15.12. Du har chans att vinna en ljusterapilampa lagom till vintermörkret!

15.11.2018 Nyheter
OAJ.fi förnyades – ge respons på de nya sidorna!

Våra nya webbsidor oaj.fi publicerades den 15 november. Svara på några frågor och berätta om ditt första intryck. På det här sättet får vi tips i vilken riktning vi fortsätter utveckla sidorna!

14.11.2018 Nyheter
Vi söker en medlemssekreterare till OAJ

OAJ anställer en medlemssekreterare för att sköta medlemsavgiftsärenden. Du som är serviceinriktad och har goda IT-kunskaper är kanske just den vi söker! PS Du talar och skriver finska, svenska och engelska.

14.11.2018 Nyheter
Andra årskursen av Bildningsakademien inleds idag – Finlands Akademi med bland arrangörerna

Idag startar den andra årskursen av ”bildningens försvarskurs”, Bildningsakademien. I år deltar även Finlands Akademi i arrangemangen tillsammans med grundartrion Undervisningssektorns fackorganisation OAJ, Utbildningsstyrelsen samt Undervisnings- och kulturministeriet.

14.11.2018 Nyheter
OAJ:s förbud mot övertidsarbete och skiftesbyte i privata daghem upphör

OAJ meddelar att förbudet mot övertidsarbete och skiftesbyte upphör i privata daghem. Motiveringarna till lagförslaget har nu beretts i trepartssamarbete vilket innebär att de organisatoriska åtgärderna kan upphöra.

06.11.2018 Nyheter