OAJ:s Heljä Misukka förste vice ordförande för Akava – ”Stort ansvar och stor ära”

23.01.2020 - 13:42 Nyheter
Illustration

Akavas styrelse har utsett vice ordförande för följande tvåårsperiod. Till första vice ordförande valdes OAJ:s utbildningsdirektör Heljä Misukka.

Akavas styrelse har utsett vice ordförande för perioden 2020–2021. Till första vice ordförande valdes OAJ:s utbildningsdirektör Heljä Misukka.

– Det är ett stort ansvar och en stor ära att få representera omkring 600 000 högutbildade. Ett särskilt tack för förtroendet går till min egen organisation OAJ. 

Sikte på framtiden

Misukka berättar att man vid Akavastyrelsens konstituerande möte diskuterade och analyserade arbetsmarknadsorganisationernas ställning.

– Världen och samhället är i förändring och arbetsmarknadsorganisationernas ställning är inte lika självklar som förr. Akava vill visa att facket inte bromsar utvecklingen utan tvärtom; vi vill aktivt vara med i den finländska arbetslivsdiskussionen och söka ny lösningar på framtida problem. Jag tror att det också är vad våra nuvarande och blivande medlemmar önskar.

Jämställdheten syns också i presidiet 

Akavas övriga vice ordförande är Salla Luomanmäki från Akavas specialorganisationer, Mikko Salo från Natur-, miljö- och skogsvetareförbundet Loimu och Timo Saranpää från Finlands Ekonomer.

Presidiet består nu av lika många kvinnor och män. 

– Akava främjar jämställdhet och vill att till exempel föräldraledigheterna ska fördela sig jämnare mellan män och kvinnor. Så jag är glad över att jämställdheten också konkret syns i Akavas presidium. Det finns lika många män och kvinnor, precis som i medlemskåren, konstaterar Misukka.

Text: Heikki Pölönen

Bild: Leena Koskela

Dela