Ordförandeval i riksomfattande distrikt och föreningar

29.05.2024 - 12:41 Nyheter
Illustration

I vår har det varit ordförandeval i en del av OAJ:s föreningar och riksomfattande distrikt. Mira Laurinantti valdes till ny ordförande för studerandeorganisationen SOOL. Ordförandena för allmänbildande lärarna, yrkeslärarna och universitetsanställda fortsätter följande period.

Katariina Kattelus från Uleåborg fortsätter som ordförande för de allmänbildande lärarna (OAJ-YSI). Kattelus valdes till ordförande utan motkandidater. Mandatperioden är två år och det här är hennes andra period som ordförande.

Till OAJ-YSI hör allmänbildande lärare i grundskolor och gymnasier samt en del lärare inom allmänbildande vuxenutbildning.

Mira Laurinantti som studerar till klasslärare vid Tammerfors universitet, valdes till ny ordförande för Finlands Lärarstuderandes Förbund (SOOL). Mandatperioden är ett år.

Lauri Hietalahti från Tammerfors fortsätter som ordförande för yrkeslärarna OAO. Ordföranden sitter två år i taget.

Förbundet för undervisningssektorn vid universiteten YLL är intresseorganisationen för lärare, forskare och undervisningsförvaltningspersonal inom universitetssektorn. Vid förbundsmötet valdes Santeri Palviainen att fortsätta på ordförandeposten. Han har lotsat YLL sedan 2018. Mandatperioden är två år.

Småbarnspedagogikens Lärarförbund SLF leds av ordföranden Anitta Pakanen. I år var det inget val utan Pakanen fortsätter till våren 2026. Mandatperioden är fyra år.

Finlands svenska lärarförbund FSL hör till OAJ-YSI. FSL:s ordförande Inger Damlin sitter på ordförandeposten till år 2026. Hon har varit förbundsordförande sedan 2020. Mandatperioden är fyra år.

Dela