OAJ:s fullmäktige samlas på onsdag

13.05.2024 - 16:13 Nyheter
Illustration

Fullmäktige som är OAJ:s högsta beslutsfattande organ samlas den 15–17 maj i Helsingfors. Vi streamar öppningen och en inspelning kan ses i efterhand. På mötesagendan finns bland annat att besluta om organisationens strategi.

OAJ:s fullmäktige ska besluta om organisationens strategi för de fyra följande åren. Strategin har utarbetats i olika organ och även medlemmarna har fått påverka den nya strategin. 

Första mötesdagen börjar med lärargruppernas egna möten. Mötet öppnas officiellt klockan 11 av OAJ:s ordförande Katarina Murto.

Texten fortsätter efter bilden.

Forsknings- och kulturminister Sari Multala framför statsmaktens hälsning klockan 12.

Texten fortsätter efter bilden.

Båda talen streamas (länkarna öppnas i YouTube) och kan även ses i efterhand. 

Mötet väljer också fullmäktigeordförande samt organisationens styrelse för följande två års period samt beslutar om medlemsavgiften för år 2025.

Fullmäktige kommer att behandla aktuella intressebevaknings- och organisationsärenden samt besluta om organisationens strategi för åren 2025–2028. OAJ:s medlemmar kan logga in på oaj.fi och bekanta sig med föredragningslistan (klicka först till finska sidan och skrolla sedan längst ner). 

Fullmäktige är OAJ:s högsta beslutsfattande organ och har 153 medlemmar. Ledamöterna väljs för fyra år och ordförandena för två år i taget.

Dela