OAJ godkände kollektivavtalet för yrkesinriktade vuxenutbildningscenter

21.08.2024 - 10:41 Nyheter
Illustration

Ett nytt kollektivavtal har ingåtts för yrkesinriktade vuxenutbildningscenter. Avtalet ger en löneförhöjning på 2,9 procent. OAJ godkände idag förhandlingsresultatet som nåddes med Bildningsbranschen i slutet av förra veckan.

Kollektivavtalet för yrkesinriktade vuxenutbildningscenter omfattar en löneförhöjning på 2,9 procent. Den fördelas som en allmän förhöjning på 2,5 procent från 1.9 och en lokal justeringspott på 0,4 procent i samband med lönebetalningen i november. Man förhandlar tillsammans med förtroendemannen om fördelningen av den lokala potten.

Parterna enades också om en rekommendation gällande arbetslivsperioder.

Nya avtalet:

  • En allmän förhöjning på 2,5 procent 1.9.2024
  • En lokal justeringspott på 0,4 procent. Pottens storlek fastställs enligt lönesumman i april 2024. Potten betalas senast i samband med löneutbetalningen i november 2024 och betalas retroaktivt från och med 1.9.2024 till dem som hade ett ikraftvarande arbetsförhållande i september 2024 och får lön i november.
  • Semesterpremien kan omvandlas till semester genom överenskommelse mellan arbetsgivaren och arbetstagaren.
  • Även icke-biologisk förälder som bor i samma hushåll som barnet har tätt till tillfällig vårdledighet, likaså barnets förälder som inte bor i samma hushåll.
  • Rekommendation om arbetslivsperiod
  • Ersättningen för förtroendemän och arbetarskyddsfullmäktige höjs med 2,9 procent från och med 1.9.2024

 

 

Dela