Sökresultat för "UKTA"

OAJ:s fullmäktige tentade styrelsen om årsarbetstiden

Årsarbetstiden i yrkesutbildningen och årsarbetstidsförsöket i den grundläggande utbildningen debatterades flitigt redan vid vårens fullmäktigemöte. Samma saker är fortsättningsvis aktuella. OAJ:s styrelse fick många frågor om årsarbetstiden under torsdagens frågetimme i fullmäktige.

15.11.2019 Nyheter
Barnträdgårdslärarförbundet är nu Småbarnspedagogikens Lärarförbund!

Barnträdgårdslärarförbundets fullmäktige samlades på fredagen och lördagen i Helsingfors. Namnändringen var ett av mötets viktigaste ärenden.

28.10.2019 Nyheter
OAJ beredd att bestrida avtalsbyte vid yrkesinstitut

Ett yrkesinstitut har överfört sina trafiklärare till ett förmånligare kollektivavtal. OAJ godkänner inte det här och förhandlingsdirektör Petri Lindroos säger att ärendet går vid behov vidare till arbetsdomstolen.

11.10.2019 Nyheter
Semesterpenningen beräknas lika som förr

Enligt UKTA betalas semesterpenning på basis av den ordinarie lönen utan arbetstidsöverskridningar. Semesterpenningen beräknas på samma sätt för lärare med usk-arbetstid och årsarbetstid. Yrkeslärare som det här läsåret övergick till årsarbetstid har fått en lägre semesterpenning än ifjol. Årets totalinkomster sjunker ändå inte ifall arbetsmängden är oförändrad.

17.06.2019 Nyheter
Alavo måste betala ersättning för olagliga visstidsanställningar

Alavo stad ska betala ersättning till en specialklasslärare för två olagliga visstidsanställningar. Enligt OAJ:s jurist skulle det löna sig för kommunerna att satsa på rekryteringskompetens för att undvika olagligheter.  

05.06.2019 Nyheter
Speciallärarna i gymnasiet kan övergå till årsarbetstid från och med hösten

Speciallärare i kommunala gymnasier kan övergå till årsarbetstid från och med augusti. Vidare har speciallärarna möjlighet till arbetstid som baseras på undervisningsskyldighet. Det nya avtalet påverkar inte andra lärare i gymnasiet. Specialläraren Heli Ketovuori ser positiva möjligheter med årsarbetstid så länge som man beaktar särdragen i speciallärarnas arbete.

22.05.2019 Nyheter