Sökresultat för "Småbarnspedagogik"

Hur ska utbildning främja integreringen? Arbetsgrupp kommer med 40 förslag

En arbetsgrupp vid undervisningsministeriet presenterar 40 nya åtgärder för att främja invandrares utbildning och sysselsättning. Arbetsgruppen vill förbättra småbarnspedagogikens kvalitet och omfattning för invandrarbarnen. Vidare vill man att utbildning som förbereder för grundläggande utbildning ska bli en lagstadgad uppgift för kommunerna.

16.01.2019 Nyheter
Barnträdgårdslärarförbundet firar 100 år - grattis!

Barnträdgårdslärarförbundet BTLF fyller idag hundra år och födelsedagen firas med kaffe och kaka i Akavahuset. Festligheterna fortsätter längs med året. Ordföranden Anitta Pakanen är glad över att lärarnas arbete inom småbarnspedagogiken äntligen börjar få uppskattning också i vidare kretsar.

11.01.2019 Nyheter
Många kommuner höjer lönen för lärare inom småbarnspedagogik – vi klarlägger saken

Lärarlönerna inom småbarnspedagogiken har särskilt varit på tapeten i år. Många kommuner har nu höjt lönerna. OAJ:s Petri Lindroos, Timo Mäki och Kristiina Johansson belyser saken.

20.11.2018 Nyheter
Samarbete med hemmet

Föräldrarna har det primära ansvaret för barnets fostran. Lärare, föreståndare och rektorer stöder vårdnadshavarna i fostringsuppgiften.

06.11.2018 Sida
Lärare inom småbarnspedagogik och förskoleundervisning

Lärare inom småbarnspedagogik och förskoleundervisning stöder och främjar barnets uppväxt, utveckling och kunnande.

06.11.2018 Sida
Tvisten om uppsägningsskyddet är löst – OAJ:s organisatoriska åtgärder avbryts omedelbart

Centralorganisationerna har villkorligt godkänt regeringens förslag för att lösa tvisten om en uppluckring av uppsägningsskyddet. I och med det här avbryts genast OAJ:s organisatoriska åtgärder och de upphör helt när trepartssamarbetet inleds.

26.10.2018 Nyheter
Lönerna höjs för lärare inom småbarnspedagogik i hela huvudstadsregionen - också Esbo och Grankulla höjer

Som bästa förhandlas det runt om i landet hur de lokala justeringspotterna ska fördelas. Nu senast meddelade Esbo och Grankulla att lönerna höjs för lärare inom småbarnspedagogik och daghemsföreståndare.

16.10.2018 Nyheter
10 frågor om förbud mot övertidsarbete och skiftesbyte i privata daghem

OAJ utlyser övertidsförbud och förbud mot skiftesbyte i privata daghem från måndagen den 8 oktober klockan 00.00. Det är en politisk manifestation mot regeringens planer på att försämra arbetstagarnas uppsägningsskydd i små företag. Förhandlingsdirektör Petri Lindroos reder ut saken.

01.10.2018 Nyheter
Lärare i småbarnspedagogik på dagisarna– flera kommuner tog genast de nya yrkesbeteckningarna i bruk

De nya yrkesbeteckningarna inom småbarnspedagogiken trädde i kraft i början av september. Exempelvis i Lempäälä togs de nya yrkesbeteckningarna genast i bruk.

13.09.2018 Nyheter
OECD-undersökningen rätt dyster läsning – OAJ föreslår åtgärder

OECD gav idag ut sin indikatorpublikation Education at a Glance 2018. Statistiken visar att Finland ligger efter de andra medlemsländerna vad gäller deltagande i småbarnspedagogiken och finansieringen av den grundläggande utbildningen.

11.09.2018 Nyheter