Sökresultat för "Organisationen"

Fullmäktige samlas på onsdag – vi streamar öppningen

OAJ:s fullmäktige samlas den 22–24 november i Helsingfors. Fullmäktige sammanträder nu med 153 ledamöter då lärarstuderandena för första gången har en beslutsfattande representation.

21.11.2023 Nyheter
Ställ upp i arbetarskyddsvalet

I slutet av året är det dags att återigen ordna arbetarskyddsval i privata läroanstalter, universitet och privata daghem. På arbetsplatser med minst 10 anställda ska arbetstagarna välja ett arbetarskyddsfullmäktige och två ersättare bland sig.

20.10.2023 Nyheter
Vi stakar ut riktningen för OAJ för de kommande åren – svara på vår enkät och påverka!

Vad kan göra OAJ till en mera intressant och attraktiv fackorganisation? Dela med dig av dina tankar genom att svara på en kort enkät. Du hjälper oss när vi planerar tyngdpunkterna i vår nya strategi.

19.10.2023 Nyheter
Fullmäktige vill förenkla kandidatuppställningen i OAJ-val och göra parallellt medlemskap mera lockande

Fullmäktige vill ändra val- och omröstningsordningen i syfte att göra det lättare att ställa upp i fullmäktigevalet. Vidare görs parallellt medlemskap mer lockande.

12.05.2023 Nyheter
Lärarstuderandena får rösträtt i fullmäktige

OAJ:s fullmäktige har enhälligt beslutat att lärarstuderandena får beslutsfattande representation i fullmäktige och styrelsen. Efter stadgeändringen som ska göras har lärarstuderandena tre platser med rösträtt i fullmäktige och en i styrelsen.

11.05.2023 Nyheter
Fullmäktige samlas på onsdag - se öppningstalet

OAJ:s fullmäktige sammanträder den 10–12 maj i Helsingfors. OAJ:s ordförande Katarina Murto öppnade vårmötet och öppningsanförandet kan ses på nätet. Medlemmarna kan bekanta sig med dagordningen.

10.05.2023 Nyheter
Förtroendemannaval

Det är förtroendemannaval våren 2023. Valet kan ordnas på ett valmöte eller som ett separat förtroendemannaval. Alla OAJ-medlemmar hos den ifrågavarande arbetsgivaren är valbara och röstberättigade..

22.02.2023 Sida
OAJ publicerar sitt lobbningsregister för hösten 2022 - vill vara föregångare i transparens

OAJ publicerar i fortsättningen två gånger i året sitt lobbningsregister. Här berättas vilka politiska beslutsfattare, dvs. riksdagsledamöter, ministrar och statssekreterare som vi har lobbat i de viktigaste aktuella intressebevakningsfrågorna. Uppgifterna för hösten 2022 har nu publicerats på vår webbplats.

10.02.2023 Nyheter
Katarina Murto valdes till ordförande för FOSU

OAJ:s ordförande Katarina Murto har valts till ordförande för förhandlingsorganisationen FOSU. Mandatperioden går fram till slutet av år 2023.

22.11.2022 Nyheter