• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tule mukaan seuraamaan lakkotunnelmia 23.–24.4.

23.04.2024 - 07.50 Uutinen
Kuvituskuva

Päivitämme yksityisen opetusalan lakon aikana kuvaterveisiä ja kuulumisia tälle sivulle ja somekanaviimme. Tervetuloa mukaan lakkopäivien tunnelmiin! Kannattaa kurkata erityisesti sivun alalaidan medialinkit ja kuvakooste.

Yksityisen opetusalan kaksipäiväinen lakko alkaa tiistaina 23.4.kuudessatoista yksityisessä koulussa ja oppilaitoksessa. Lakossa on noin 1 300 opettajaa ja esihenkilöä kuudella paikkakunnalla, lisäksi myös JHL:n ja Jytyn jäsenet osallistuvat lakkoon.

 

Kiitos sinulle, joka ryhdyt lakkoon paremman työehtosopimuksen puolesta. Kiitos myös sinulle, joka tuet lakkoa välttämällä lakonalaisen työn tekemistä. Ja kiitos sinä, joka tuet lakon piirissä olevia ja vauhditat neuvotteluja jakamalla ahkerasti OAJ:n kanavien lakkoaiheisia julkaisuja. 

Lakkovahdit koolla räntää uhmaten

Lakkovartiointi järjestetään kolmen liiton yhteistyönä. Lakkovahdit ovat tavattavissa pääsääntöisesti klo 9–12 lakon piiriin kuuluvien oppilaitosten edustoilla.

OAJ:n varapuheenjohtajat Lauri Hietalahti ja Katariina Kattelus sekä joukko keskustoimiston väkeä kiertää tervehtimässä ja tsemppaamassa lakkovahteja kaikilla lakkopaikkakunnilla.

OAJ:n puheenjohtaja Katarina Murto on työmatkalla, eikä voi harmikseen osallistua lakkopäivän tapahtumiin. Hän kuitenkin lähettää kiitoksensa ja terveisiä kaikille lakkoon osallistuville ja sitä tukeville.

Osoita tukesi lakolle sosiaalisessa mediassa!
Jaa ahkerasti OAJ:n kanavien lakkoaiheisia päivityksiä. Kun teet omia päivityksiä, tägää mukaan @oajry. Voit myös käyttää tunnisteita #oajlakossa #oajlakkoilee #oajvaikuttaa #oajneuvottelee

Lakko näkyy mediassa

Yle Uutiset, 20.30 pääuutislähetys 23.4.

OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroos Ylen aamussa

Yksityisen opetusalan lakko on alkanut, Yle.fi ja Yle Radio 1, sis. audio

Aarno Kotron blogikirjoitus Lakossa ollaan – ja syystä, uusisuomi.fi

Lakko kouluissa koskettaa tuhansien lasten ja nuorten arkea – Työriidassa kuplii kolme isoa työmarkkinoiden teemaa, Kauppalehden kolumni

Lisätietoja lakosta ja neuvottelutilanteesta saat tästä aiemmasta OAJ:n uutisesta

Vastauksia moneen lakkoa koskevaan käytännön asiaan saat usein kysytyt kysymykset -sivulta

 

Kuvagalleria toimii paremmin mobiililaitteilla. Osa selaimista saattaa rajata kuvat huonosti tietokoneella katsellessa, pahoittelut!

Jaa