• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ajankohtaista

Rivijäsenten ja paikallisten toimijoiden tapaaminen on tärkeää

OAJ:n toimistolta Pasilasta käydään paljon tilaisuuksissa eri puolilla Suomea tapaamassa jäseniä. Jatkossa on yhä tärkeämpää löytää myös uusia keinoja, joilla jäsenet pääsevät osallistumaan OAJ:n toimintaan ja järjestön kehittämiseen. Jäsenten kannattaa aktiivisesti olla yhteydessä myös edustajiensa kanssa – he tekevät OAJ:ssä päätökset.

21.10.2019 Blogi
Ministeri Kosonen kannattaa selvitystä opettajarekisteristä

Tiedeministeri Hanna Kosonen kannattaa opettajarekisteriä koskevaa selvitystyötä. OAJ ja viisi tutkimuslaitosta ovat perustelleet opettajarekisterin tarvetta muun muassa sillä, että se lisäisi alan vetovoimaisuutta ja helpottaisi opettajatarpeen ennakointia.

18.10.2019 Uutinen
Lappeenrantalainen Markku Vengasaho voitti ammatillisen huippuosaamisen palkinnon

Ammattiopisto Sampon lehtori palkittiin opettajien ja valmentajien sarjassa.

18.10.2019 Uutinen
Neljä ammattikorkeakoulua siirtyy Sivistan sopimukseen

Noin 800 OAJ:n ammattikorkeakoulujäsentä siirtyy ensi keväänä Sivistystyönantajien työehtosopimukseen. OAJ kehottaa neuvottelemaan vaihdoksesta henkilöstön siirtymissopimuksen. Pääluottamusmiehiä on ohjeistettu muutoksesta.

17.10.2019 Uutinen
OAJ esittää perusrahoituksen nostoa kertainvestointien sijaan

OAJ kiittää budjettilausunnossaan, että kasvatuksen ja koulutuksen rahoitus on nyt menossa positiiviseen suuntaan. Matkaa on kuitenkin vielä paljon siihen, että rahoituksessa päästäisiin koulutusleikkauksia edeltävälle tasolle.

16.10.2019 Lausunto
5 asiaa, joita ilman inkluusio ei toteudu

Kaikille yhteinen ja yhdenvertainen peruskoulu on ajatuksena hieno ja kannatettava. Suomessa pyritään siihen, että tämä ajatus myös toteutuu. Valitettavasti tavoitteen tiellä on vielä esteitä. OAJ:n erityisasiantuntija Sari Jokinen listaa blogikirjoituksessaan viisi asiaa, jotka inkluusion toteutumiseksi tarvitaan.

16.10.2019 Blogi
OAJ SASKin jäsenjärjestöksi

OAJ liittyy Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskuksen SASKin jäseneksi vuoden 2020 alusta. OAJ haki työntekijöiden oikeuksiin keskittyvän kehitysyhteistyöjärjestön jäsenyyttä valtuuston uusien kansainvälisten linjausten vuoksi.

14.10.2019 Uutinen
Ilmasto muuttuu jo – tee oma osuutesi ja auta suunnan muuttamisessa

Tänään kansainvälisenä tyttöjen päivänä valtaan OAJ:n puheenjohtajan paikan. Miksi? Koska opettajilla on tärkeä rooli kasvattajina.

11.10.2019 Blogi
OAJ valmis riitauttamaan ammattiopiston sopimusshoppailun

OAJ ei hyväksy Ylä-Savon ammattiopiston päätöstä siirtää liikenneopettajia halvemman sopimuksen piiriin. OAJ:n neuvottelujohtaja Petri Lindroosin mukaan järjestö vie asian tarvittaessa työtuomioistuimen ratkaistavaksi.

10.10.2019 Uutinen
OAJ:n jäsenilloissa kaksi isoa aihetta – ”Paikalleen ei voida jäädä polkemaan”

OAJ:ssä vietetään jäseniltojen superviikkoja. Kuuden viikon aikana järjestetään 22 teemailtaa eri puolilla maata pääkaupunkiseudulta Lappiin. Kaikkien tilaisuuksien aihe on sama: ensi kevään sopimusneuvottelut ja niihin valmistautuminen sekä OAJ:n strategian ja toiminnan uudistaminen.

10.10.2019 Uutinen
Tutkija Jari Hakanen: Työ itsessään tuo hyvinvointia

Opettajat suhtautuvat tutkitusti työhönsä innostuneesti. Tutkija Jari Hakasen mielestä kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon hyvää työ tuo ihmisten elämään. Hän kehottaa vähentämään työn kuormittavuutta tuunaamalla sitä yhdessä ja antaa siihen napakat vinkit.

10.10.2019 Uutinen
OAJ vaatii kiky-tunnit pois opetusalan sopimuksista

OAJ:n tavoitteena on poistaa kiky-sopimuksen tuoma palkaton työajan pidennys jäsentensä virka- ja työehtosopimuksista kevään sopimusneuvotteluissa.

09.10.2019 Uutinen
Lukion opetussuunnitelma uudistuu – OPH ja aluehallintovirastot tarjoavat tukea

Lukioissa opetus uuden opetussuunnitelman mukaan alkaa elokuussa 2021, mutta käytännössä muutosta tehdään jo nyt. Lukiouudistus on edennyt vauhdilla. OAJ pitääkin vuoropuhelua opettajien kanssa tärkeänä. Erityisasiantuntija Tuomo Laakso kannustaa opettajia ottamaan kaiken mahdollisen tuen vastaan.

08.10.2019 Uutinen
Hyvää maailman opettajien päivää!

Opettajan työn arvostus näkyy oikeudenmukaisena palkkana, hyvinä työolosuhteina, kohtuullisena työmääränä ja myönteisenä koulutuspuheena, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen bloggaa maailman opettajien päivänä.

05.10.2019 Blogi
Kansanedustajat hehkuttivat opettajia – ”Maailman tärkeimpiä ammatteja”

Maailman opettajien päivän hengessä OAJ vei pop up -koulun eduskuntaan. OAJ:n tilaisuuteen osallistuneet kansanedustajat pitivät opettajia ratkaisevan tärkeinä suomalaiselle yhteiskunnalle ja sen tulevaisuudelle.

04.10.2019 Uutinen