• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ajankohtaista

Fjäder jatkaa Akavan johdossa – työmarkkinakokemus ja näytöt toivat OAJ:n tuen

Akavan liittokokous valitsi Sture Fjäderin jatkamaan keskusjärjestön puheenjohtajana. OAJ:n koulutusjohtaja Heljä Misukka painottaa työmarkkinaosaamisen ja -kokemuksen sekä Fjäderin aiemmin osoittamien näyttöjen merkitystä.

25.08.2020 Uutinen
Blogi: Työhyvinvointi ja uupumus – avaimia asian ymmärtämiseen

Kun jatkuvasta kiireestä on tullut osa meidän kaikkien arkipäivää, tarvitaan keinoja tilanteiden tunnistamiseen ja ratkaisemiseen. Työhyvinvointityöryhmän tekstissä pureudutaan teemaan.

25.08.2020 Blogi
Ammatillisen koulutuksen rahoitus jää heittopussiksi budjetin suunnittelussa

Budjettiriihessä katse kannattaa kiinnittää ammatillisen koulutuksen rahoitukseen. Pitkään jatkuneiden leikkausten jäljiltä takamatka vuoden 2011 rahoitustasoon on edelleen iso, ja korona aiheutti suuria ongelmia isolle joukolle opiskelijoita. Jätetäänkö heidät heitteille vai otetaanko heistä koppi? kysyy OAJ:n koulutuspolitiikan asiantuntija Risto-Matti Alanko.

24.08.2020 Blogi
Ammatillisten opettajien uusi puheenjohtaja Helena Kahl: ”Ammatillisuus on vahvuutemme”

OAJ:n ammatillisten opettajien uunituore puheenjohtaja haluaa yhtenäistää ammatillisten opettajien ay-rintamaa ja tehdä koko OAJ:n päätöksenteosta entistä avoimempaa.

21.08.2020 Uutinen
Saako opettaja maskin, ja kuka sen maksaa?

Mikä on OAJ:n kanta siihen, pitääkö opettajan käyttää kasvomaskia tai visiiriä? Entä pitääkö työnantajan hankkia ja kustantaa suojavälineet, jos opettaja sellaista haluaa käyttää? OAJ:n koulutuspolitiikan päällikkö Nina Lahtinen avaa blogissaan paljon jäseniä puhuttavaa aihetta.

21.08.2020 Blogi
OAJ:lle uusi strategia: Suomesta paras maa opettaa, oppia ja tutkia

OAJ:n valtuusto päätti uudesta strategiasta. Järjestö toimii sen eteen, että Suomi on maailman paras paikka opettaa, oppia ja tutkia ja että jokainen jäsen tuntee, että jäsenyys kannattaa.

19.08.2020 Uutinen
Olli Luukkainen Kevan hallitukseen

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen on valittu Kevan hallitukseen.

19.08.2020 Uutinen
OAJ perusti 10 miljoonan rahaston tukemaan jäsentensä työhyvinvointia

Opetusalan Ammattijärjestö on perustanut työhyvinvointirahaston. Sen peruspääoma on 10 miljoonaa euroa, ja tuotoilla pyritään edistämään OAJ:n jäsenten työhyvinvointia, työturvallisuutta ja työsuojelua.

18.08.2020 Tiedote
OAJ:lle uusi hallitus

Seuraavan kaksivuotiskauden ajan OAJ:n asioista päättää valtuuston tänään valitsema hallitus. Jokaisella OAJ:n jäsenryhmällä on 20 hengen hallituksessa omat edustajansa.

18.08.2020 Uutinen
Maksuttomuus ei saa nakertaa oppimateriaalien laatua

Oppivelvollisuuden uudistuksen yhteydessä on puhuttu paljon oppimateriaalien maksuttomuudesta. Oppimateriaalien laatu uhkaa unohtua keskustelusta. Jos pykälät mahdollistavat laadusta lipsumisen, on uhkana lukiokoulutuksen eriarvoistuminen, kirjoittaa OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo Laakso.

18.08.2020 Blogi
Ammatillinen koulutus saamassa pysyvän 70 prosentin perusrahoituksen

OAJ on tyytyväinen suunnitelmiin vakiinnuttaa ammatillisen koulutuksen perusrahoitus 70 prosenttiin. OAJ muistuttaa opetus- ja kulttuuriministeriölle antamassaan lausunnossa, että perusrahoituksen vakauttaminen auttaa varmistamaan koulutuksen laatua.

18.08.2020 Lausunto
Uutta kohti OAJ:ssä

Tiedämme, mitä jäsenet OAJ:ltä haluavat. Jotta uudistukset toteutuvat, tarvitaan valtuutetuilta rohkeutta tehdä päätöksiä, kirjoittaa OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen.

18.08.2020 Blogi
Lappajärvi ja Nousiainen luopuivat opetushenkilöstön lomautuksista

Eteläpohjalainen Lappajärvi ja varsinaissuomalainen Nousiainen ovat peruneet opetushenkilöstön lomautusaikeensa. Kumpikin kunta perustelee lomautuksista luopumista sillä, että ne eivät halua vaarantaa poikkeusolojen perusteella maksettuja valtionavustuksia.

17.08.2020 Uutinen
Anna Renforsista OAJ:n valtuuston puheenjohtaja

OAJ:n valtuusto valitsi puheenjohtajakseen tamperelaisen Anna Renforsin. Varapuheenjohtajiksi valittiin Ulla Kangasniemi ja Kari Filpus.

17.08.2020 Uutinen
OAJ:n valtuusto kokoontuu – turvallisuuteen satsattu paljon

Valtuuston kevätkokous alkaa tänään Helsingissä. Kokousjärjestelyissä on otettu huomioon korona-epidemiaan liittyvät turvallisuussuositukset. Istumaetäisyyksiä on väljennetty, ja valtuutetut käyttävät kasvomaskeja. Edessä on isoja päätöksiä. Valtuutetut muun muassa linjaavat järjestön uudesta strategiasta.

17.08.2020 Uutinen