• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ajankohtaista

Hallitukselle kysymys yksityisestä päiväkotibisneksestä

Mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä rajoittaakseen yksityisten varhaiskasvatusyksikköjen voitontavoittelua, kysyy kansanedustaja Emma Kari.

31.01.2019 Uutinen
OAJ: Korkeakoulutuksen tiekartan tavoitteet eivät toteudu ilman satsausta henkilöstöön

Korkeakoulutuksen tiekartta haluaa tehdä korkeakouluista Suomen parhaita työpaikkoja. Jotta kunnianhimoinen tavoite onnistuu, on panostettava jatkuvasti henkilöstön hyvinvointiin ja palkittava siitä.

31.01.2019 Uutinen
Liian paljon jää huomaamatta tänäänkin

Yksin. Ilman paria. Kukaan ei odota aamulla koulun pihalla. Kello soi oppitunnille. Luokka on täynnä häliseviä oppilaita. Bling. Viesti. Häijy ja ilkeä viesti. Muut nauraa. Bling. Sinut poistetiin viestiketjusta. Opettaja saapuu luokkaan ja tunti alkaa. Mitä sitten tapahtuu?

31.01.2019 Blogi
Miten vuosityöaikakokeilu sujuu? Nyt kerätään kokemuksia

Miten perusopetuksen vuosityöaikakokeilu on sujunut? Nyt kokeilussa mukana olevilta kerätään kokemuksia. Ne auttavat arvioimaan jatkoa ja puuttumaan mahdollisiin pulmiin.

30.01.2019 Uutinen
Hyvää sopimusviestintää jokaiselle jäsenelle – vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Mistä etsit tietoa, jos työajasta tai palkasta herää kysymyksiä? Löydätkö vastauksia? OAJ kehittää sopimusviestintää, ja kerää sen tueksi jäseniltään kokemuksia ja toiveita.

30.01.2019 Uutinen
Opiskeluhuolto ei toimi – OAJ kannattaa aloitetta lain muuttamisesta

Kansanedustaja Raija Vahasalo jätti lakialoitteen opiskeluhuoltolain muuttamisesta. OAJ kannattaa uudistuksia.

30.01.2019 Uutinen
Perehdyttäminen kuuluu kaikille

Opettajaksi opiskelevilla nuorilla ei pitäisi olla huolta siitä, saavatko he riittävästi opastusta ja tukea, kun aloittavat työnsä uusina työntekijöinä. Senhän turvaa laki. Mutta huoli on ja huolelle vahvat perusteet.

30.01.2019 Blogi
Akavalaiset terveys- ja opetusalan liitot karsisivat alalle soveltumattomia soveltuvuuskokeilla

Akavan sairaanhoitajat ja Taja ry sekä OAJ vaativat hallitusta viemään vielä kuluvalla hallituskaudella päätökseen esityksen asetusmuutoksesta, jonka mukaan hakija voitaisiin jättää valitsematta, jos tämä jää pisteittä pääsy- tai soveltuvuuskokeessa.

30.01.2019 Uutinen
Miksi tiedettä tarvitaan?

Osaamisen kasvattaminen, tieteen ja koulutuksen arvostuksen lisääminen, korkeakoulujen toimintaedellytysten ja hyvinvoinnin vahvistaminen. Tämä on lista tärkeimmistä asioista, jotka kevään eduskuntavaaleissa valittavien kansanedustajien pitää korkeakoulutuksen osalta ratkaista.

29.01.2019 Blogi
OAJ opastaa varhaiskasvatuksen opettajan työajasta – Lempäälässä suunnitteluaika rullaa hyvin

Varhaiskasvatuksen opettajalla on nyt mahdollisuus käyttää työajastaan noin viisi tuntia viikossa pedagogiseen suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen. Lempäälässä sak-työaika on keskitetty yhteen päivään.

28.01.2019 Uutinen
Espoo ketjutti määräaikaisuutta perusteetta – Opettajalle korvauksena 14 kuukauden palkka

Espoon kaupunki joutuu maksamaan opettajalle ison korvauksen poikkeuksellisen pitkästä määräaikaisuuksien ketjuttamisesta.

28.01.2019 Uutinen
Educa keräsi jälleen ennätysyleisön

Educan kävijäennätys meni rikki. Tapahtuma veti kahdessa päivässä Helsingin Messukeskukseen yli 18 400 kävijää.

26.01.2019 Uutinen
Kaikille toisen asteen tutkinto – ”Koulupudokkuus on varmin tie työttömyyteen”

Puolueet ovat valmiit tutkimaan, millainen olisi jatkuvan oppimisen osaamisseteli. Oppivelvollisuuden ulottamisessa toiselle asteelle puolueet ovat erimielisiä, mutta kaikkien mielestä jokaiselle suomalaiselle pitää taata vähintään toisen asteen tutkinto.

26.01.2019 Uutinen
Perhevapaauudistus ja ”pienten vuoro” – näin puolueet linjasivat varhaisia vuosia Educan paneelissa

Muun muassa oppivelvollisuuden uudistaminen, perhevapaauudistus ja myös varhaiskasvatuksen linjaukset erottivat puolueita toisistaan lauantain eduskuntapuolueiden paneelissa Educa-messuilla.

26.01.2019 Uutinen
Muutoksen myllerryksessä pienet teot ovat avain työhyvinvointiin

Jokainen meistä pystyy tekemään työpäivän aikana 3–5 tekoa, joilla joko huonontaa tai parantaa työhyvinvointia. Työhyvinvoinnista ja muutoksista selviämisestä Educassa puhunut Tero Ålander kannustaa kääntämään hyvinvoinnin edistämisessä huomion arkeen.

26.01.2019 Uutinen