• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ajankohtaista

OAJ ehdottaa lukiodiplomia vaihtoehdoksi viidennelle pakolliselle yo-aineelle

OAJ puoltaa hallituksen esitystä uudeksi ylioppilastutkintolaiksi. Järjestö kuitenkin esittää, että viidennen pakollisen aineen voisi korvata taito- ja taideaineiden lukiodiplomilla.

29.11.2018 Uutinen
Rakentamisen ABC rehtorille ja päiväkodin johtajalle -opas

OAJ on julkaissut rehtoreiden ja johtajien avuksi oppaan siitä, mitä oppilaitoksen uudisrakennushanke tai peruskorjausprojekti käytännössä tarkoittaa, mitä käsitteitä projektiin liittyy ja minkälaisia eri suunnitelmia ja vaiheita toteutuksessa tarvitaan.

28.11.2018 Julkaisu
OAJ hakee erityisasiantuntijaa

Haemme Helsingin Pasilassa sijaitsevaan toimistoomme erityisasiantuntijaa edunvalvontaosastolle 1.3.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. Hakuaika päättyy 17.12.2018 klo 16.

27.11.2018 Uutinen
Ressu ja Joku Paikallinen Bändi tanssittaa OAJ-risteilyllä

Educan jälkeen järjestettävälle OAJ-risteilylle on jälleen kerran luvassa upeaa ohjelmaa! Katso ohjelma ja fiilistele vähän jo etukäteen!

27.11.2018 Uutinen
Educan monipuolinen ohjelma julki – tee omat valintasi jo nyt

Kysy mitä vain eduskunnan puhemieheltä – Educassa! Tule kuuntelemaan, mitä puoluejohtajat lupaavat koulutukselle ensi vaalikaudella! Educa 2019 -tapahtuman teemat sisältävät hyvinvointia, digitalisaatiota, asiaa oppimisesta ja opettamisesta ja monesta muusta. Ohjelma on nyt julkaistu.

27.11.2018 Uutinen
Koulut suunniteltava terveellisiksi ja turvallisiksi

OAJ ehdotti täydennyksiä Rakennustietosäätiön ohjekorttiehdotuksiin , jotka käsittelevät perusopetuksen tilojen rakennushankkeen valmistelua ja perusopetuksen tilojen suunnittelun lähtökohtia, tilasuunnittelua ja sisustussuunnittelua.

23.11.2018 Lausunto
 Yksityiset ammatilliset oppilaitokset siirtyvät vuosityöaikaan

 OAJ ja Sivistystyönantajat ovat päässeet neuvottelutulokseen yksityisten ammatillisten oppilaitosten uudesta työaikamallista. Neuvottelutulos koskee yli 1 200 ammatillista opettajaa noin 30 oppilaitoksessa.

23.11.2018 Uutinen
Yliopistojen harjoittelukoulut saivat täyden järjestelyerän

Yliopistojen harjoittelukoulujen järjestelyerän jakamisesta on syntynyt neuvottelutulos OAJ:n ja Sivistystyönantajien kesken. Uhkaa järjestelyerän 0,3 prosentin poistumisesta ei enää ole, vaan järjestelyerät käytetään kokonaisuudessaan palkkausjärjestelmään.

23.11.2018 Uutinen
Kymmenen kysymystä yksityisten ammatillisten oppilaitosten vuosityöajasta

OAJ:n neuvottelupäällikkö Eila Urpilainen vastaa kymmeneen kysymykseen yksityisten ammatillisten oppilaitosten vuosityöajasta.

23.11.2018 Uutinen
Yksityisen opetusalan ammatillisten oppilaitosten opettajille uusi työaikajärjestelmä

OAJ ja Sivistystyönantajat ovat neuvotelleet ratkaisun koskien yksityisen opetusalan ammatillisten oppilaitosten opettajien työaikajärjestelmää. Vuosityöaikaan siirrytään elokuusta 2019 lähtien viiden vuoden siirtymäajan kuluessa.

23.11.2018 Tiedote
Korkeakouluille vastuuta jatkuvasta koulutuksesta, OAJ muistuttaa opetushenkilöstön työhyvinvoinnista

Korkeakouluille halutaan luoda uusia toimintamahdollisuuksia jatkuvan oppimisen tehtävässä. OAJ tukee esitettyjä keinoja varauksin.

23.11.2018 Lausunto
Koulutus edistää kotoutumistavoitteiden saavuttamista

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen laiksi kotoutumisen edistämisestä. Lain tavoitteena on edistää maahanmuuttajien työllisyyttä, osallisuutta, hyvinvointia ja terveyttä. OAJ:n mielestä tavoitteet saavutetaan parhaiten koulutuksella.

23.11.2018 Lausunto
Lakimuutos alentaisi sähköisten kirjojen verokantaa, OAJ haluaa maininnan myös oppikirjoista- ja materiaaleista

Arvonlisäverolakiin esitetään muutosta, joka alentaisi muun muassa sähköisiin kirjoihin sovellettavaa verokantaa 10 prosenttiin. OAJ pitää tärkeänä, että lain perusteluihin lisätään maininta oppikirjoista ja oppimateriaaleista. Esityksessä puhutaan sanoma- ja aikakauslehdistä ja kirjoista.

23.11.2018 Lausunto
Kohti maksutonta opiskelua toisella asteella

Useat puolueet ovat ottaneet tavoitteikseen maksuttoman toisen asteen opiskelun tai vähintäänkin oppimateriaalikustannusten alentamisen.

23.11.2018 Blogi
Valtuusto nuiji OAJ:n päätavoitteet – Palkkaus, resurssit ja työhyvinvointi kuntoon

Suuntaviivat tuleville vuosille on taas linjattu. OAJ:n valtuusto hyväksyi kokouksensa päätteeksi järjestön toimintasuunnitelman. Valtuuston kokous Helsingin keskustassa päättyi torstaina 22. marraskuuta.

22.11.2018 Uutinen