• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ajankohtaista

Kunnat tarttuivat suunnitteluaikaan – Raumalla raamit valmiina

Lähes kaikki kunnat ovat tarttuneet varhaiskasvatuksen opettajien uuteen suunnittelu- arviointi- ja kehittämisaikaan. OAJ kyseli asiaa luottamusmiehiltään, jotka kokoontuivat neuvottelupäiville Akava-talolle tällä viikolla.

21.09.2018 Uutinen
Korkeakoulu-uudistukset arvioitiin – selvitys horjuttaa duaalimallia

OAJ:n mielestä yliopisto ja ammattikorkeakoulu kehittyvät parhaiten kummankin oman lainsäädännön kautta. OAJ ihmettelee OwalGroupin raportin ilmauksia, joilla kaivetaan maata duaalimallin alta.

21.09.2018 Uutinen
Pohjois-Karjalassa osaajapulan kimppuun käydään täsmäkoulutuksin

Pulaa Pohjois-Karjalassa on sekä ammatti- että korkeakoulutetusta työvoimasta. Koulutuksen järjestäjät etsivät ratkaisuja esimerkiksi osatutkintokoulutuksista. OAJ on the road poikkesi Joensuussa.

21.09.2018 Uutinen
Mäntyfarkut toiveissa Äänekoskella – seudun biotuotealalla on potentiaalia

Biotuotealan kehitysnäkymät ovat suotuisat, mutta teolliset koulutuspaikat eivät juuri houkuta nuoria. Töitä tehdään mielikuvien muuttamiseksi. OAJ on the road poikkesi Äänekoskella tänään.

20.09.2018 Uutinen
A1-kielen opiskelu alkaa pian jo ekaluokalta – OAJ kiittää

A1-kielen opetus varhentuu alkamaan ekaluokalta. Perusopetuksen vähimmäistuntimäärä kasvaa kaksi tuntia syksystä 2019 lähtien, minkä turvin A1-kielen opetus voidaan aloittaa keväällä 2020. Muutos koskee kaikkia koulunsa aloittavia.

20.09.2018 Uutinen
Vuosityöaikakokeilulle tarve – pääluottamusmies kaipaa lisää kokeilijoita

Perusopetuksen vuosityöaikaa kokeilee tällä hetkellä noin 300 alakoulun opettajaa. Tuloksia kannattaa neuvottelujohtaja Petri Lindroosin mukaan odottaa aikaisintaan keväällä.

20.09.2018 Uutinen
Varaa majoitus Educa 2019 -tapahtuman ajaksi

Helsingin hotelleista on varattu kiintiöt Educa 2019 -tapahtumaan tuleville OAJ:n jäsenille. Jos haluat majoittua Educan 2019 ajaksi hotelleihin jäsenetuhintaan, tarvitset varauksen tekemiseen varaustunnuksen.

19.09.2018 Uutinen
Educa-risteilyn myynti vauhdissa!

Lähde mukaan opettajaristeilylle! Tarjolla mahtavaa musiikkia, makunautintoja, tarjoustuotteita ja loistavaa ohjelmaa.

19.09.2018 Uutinen
Tasa-arvon viestikapula siirtyi Erilaisten oppijoiden liitolle – "Oppimisvaikeus ei estä oppimista"

Joka kymmenennellä suomalaisella on oppimisvaikeus. Erilaisten oppijoiden liitto tahtoo varmistaa, että heilläkin on tasa-arvoiset mahdollisuudet oppimiseen ja koulutukseen.

19.09.2018 Uutinen
Vuosityöaikakokeilusta terveisiä opettajilta – OAJ on the Road Vantaalla

Perusopetuksen vuosityöaikaa on nyt kokeiltu kuukausi. Vantaan Vierumäen koululla opettajat ovat ilolla luomassa uutta, mutta kokeilu herättää myös kysymyksiä.

18.09.2018 Uutinen
Huoli sisäongelmista on yhteinen – neljä tahoa kertoo, mitä tekoja nyt tarvitaan

Helsingin opettajien puheenjohtaja, Lapsiasiavaltuutettu, Mannerheimin Lastensuojeluliiton johtava asiantuntija sekä Vihaisten äitien aktiivi peräävät poliittisia päätöksiä sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi.

17.09.2018 Uutinen
Yliopistojen palkkausjärjestelmä uudistuu – tästä neuvotellaan nyt

Yliopistojen palkkausjärjestelmää uudistetaan parhaillaan työryhmässä, ja panoksena on rahaa. JUKO kertoo, mistä on kyse.

14.09.2018 Uutinen
Nollatoleranssi on ainoa mahdollisuus

Ylen MOT-toimitus julkaisi tiistaina 11. syyskuuta tutkimukseen, jossa nuoret kertoivat kouluissa tapahtuvasta seksuaalisesta häirinnästä. Kohu on jo johtanut yhden rehtorin hyllyttämiseen sekä asian käsittelyyn eduskunnan kyselytunnilla. Viesti on selvä: lasten ja nuorten seksuaaliseen häirintään täytyy olla nollatoleranssi.

14.09.2018 Blogi
Lempäälä siirtyi uuteen vaka-aikaan – lastentarhanopettajista tuli varhaiskasvatuksen opettajia

Uusi varhaiskasvatuslaki toi päiväkoteihin varhaiskasvatuksen opettajat. Nimikkeet voitiin ottaa käyttöön syyskuun alussa, kun laki tuli voimaan.

13.09.2018 Uutinen
Kouluille ohjeita häirinnän ehkäisyyn - OAJ kiittää

Opetushallitus julkaisi maaliskuussa peruskouluille, lukioille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille oppaan seksuaalisen häirinnän torjuntaan. Opas ei sisällä uusia säädöksiä, vaan käytännön vinkkejä koulun arjessa tapahtuvaan toimintaan.

11.09.2018 Uutinen