• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Ajankohtaista

Inger Damlinista FSL:n uusi puheenjohtaja

Vöyriläinen Inger Damlin valittiin FSL:n puheenjohtajaksi tänään keskiviikkona. Damlinilla on vahva ammattijärjestötausta. Viime vuodet hän on työskennellyt Mustasaaren ruotsinkielisen Korsholms högstadie -yläkoulun rehtorina.

03.06.2020 Uutinen
Kiky-ratkaisu valtion erityisoppilaitosten opetushenkilöstölle

Nykymuotoiset kiky-tunnit poistuvat valtion erityisoppilaitosten opetushenkilöstöltä 1.8. alkaen. Muilta valtion virka- ja työehtosopimuksessa olevilta ne poistuvat 1.10. Erityisoppilaitosten opetushenkilöstön kiky-neuvottelujen tulos saavutettiin viime viikolla valtion työmarkkinalaitoksen kanssa käydyissä neuvotteluissa.

03.06.2020 Uutinen
Tuki toimivaksi koko opinpolulle

OAJ on laatinut oppimisen tuen toimivuuden parantamiseksi oman mallinsa. Malli perustuu kentän kokemuksiin tuen käytänteistä sekä asiantuntijoiden tekemiin ratkaisuehdotuksiin. Erityisasiantuntija Sari Jokinen kertoo, miten oppimisen tuki OAJ:n mielestä saataisiin kuntoon.

03.06.2020 Näkemys
Hallituksen tukipaketti oppimisen vajeen paikkaamiseen tulee tarpeeseen

OAJ kiittää hallitusta lasten ja nuorten tukipaketista, josta koulutukseen suuntautuu 159 miljoonaa euroa. Yhteensä paketin koko oli 310 miljoonaa euroa. Lisätalousarvio kohdentuu kaikille koulutusasteille ja varhaiskasvatukseen.

02.06.2020 Tiedote
Opettajien luovuus ja osaaminen auttoivat onnistumaan – Koulutuksen huippumaat jakoivat koronakokemuksia

Opettajien ja alan esimiesten luovuus ja osaaminen ovat koronakeväänä olleet Suomessa onnistumisen avaimet. Opetusministerien ja opettajajärjestöjen kansainvälisessä huippukokouksessa kuultiin poikkeuskevään kokemuksia eri puolilta maailmaa.

02.06.2020 Uutinen
OAJ hakee järjestötoiminnan assistenttia

OAJ rakentaa Suomen parasta työyhteisöä ja erinomaiset työntekijät ovat sen kivijalka. Tule meille töihin järjestötoiminnan assistentiksi 15.8.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan. Hakuaika päättyy 14.6.2020.

02.06.2020 Uutinen
Yksityisiin Avainta-päiväkoteihin sopimus – Kiky pois ja palkankorotukset yleisessä linjassa

OAJ:n ja Avaintyönantajien neuvottelema AVAINTES-sopimusneuvottelutulos on työmarkkinoiden yleisen linjan mukainen. Takautuvasti 1.4. alkava sopimuskausi on 23 kuukautta, ja sopimuksen palkankorotusten yhteenlaskettu määrä vastaa yleistä linjaa. Kiky-työaika poistuu 17.8.2020 alkaen.

29.05.2020 Uutinen
Avaintan opetusalalle sopimus – sopimusmääräykset pitkälti samat kuin kunnan sopimuksessa

OAJ ja Avaintyönantajat ovat hyväksyneet uuden työehtosopimuksen, joka koskee Avaintyönantajiin kuuluvien yksityisten ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen sekä vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen opettajia. Sopimus on voimassa helmikuun loppuun 2022, palkankorotukset ovat yleisen tason mukaiset ja kikyt poistuvat.

29.05.2020 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettaja sopimusalasiirrosta: ”Tätä on odotettu pitkään”

Varhaiskasvatuksen opettajat siirtyvät opettajasopimuksen eli OVTES:n piiriin vuonna 2021. Varhaiskasvatuksen opettaja Susanna Jauhiainen iloitsee OAJ:n vuosia tavoitteleman siirron onnistumisesta neuvotteluissa. Hänestä asia on merkityksellinen niin työn arvostuksen kuin palkkauksenkin kannalta.

28.05.2020 Uutinen
Opetusalan sopimus varmistui – yhdenvertaisuus lisääntyy, kikyt historiaan

Kiky-tunnit poistuvat, ammatillisten opettajien vuosityöaikaan saatiin parannusta ja peruskoulun luokanopettajien alkupalkkoihin korotus. OAJ:n hallitus hyväksyi yli 60 000 OAJ:n jäsentä koskevan kunnallisen opetusalan virka- ja työehtosopimuksen torstaina.

28.05.2020 Uutinen
Tältä  näyttää  uusi KVTES – Siirrosta  OVTESiin  on  pitävästi  sovittu  

KVTESissa  päästiin  kiky-tunneista  eroon  ja saatiin yleisen linjan mukaiset palkankorotukset.  Varhaiskasvatuksen opetushenkilöstön siirrosta  OVTESiin  on nyt sovittu  pitävästi.

28.05.2020 Uutinen
Varhaiskasvatuksen opettajat siirretään  OVTESiin  –  Opettajille yleisen tason korotukset ja  kikyt  pois

OAJ:n  monikymmenvuotinen tavoite  varhaiskasvatuksen opettajien siirrosta opetusalan sopimukseen toteutuu.  Kunta-alan  neuvotteluosapuolet hyväksyivät tänään torstaina KVTES-sopimuksen, joka sisältää 23 kuukautta voimassa olevan virka- ja työehtosopimuksen,  yleisen tason palkankorotukset ja  kiky-tuntien poistamisen. Myös palkkaohjelma saatiin alkuun.

28.05.2020 Uutinen
Kuntiin tarvitaan rohkeita päättäjiä – Täytätkö nämä kriteerit?

Korona luo varjoa kuntien jo ennestään hankalan taloustilanteen ylle. Siksi kuntiin tarvitaan päättäjiä, joille kasvatus- ja koulutusasiat ovat tärkeitä. OAJ:n erityisasiantuntija Tuomo laakso kannustaa ehdolle kuntavaaleissa. Hän listaa blogikirjoituksessaan hyvän kuntavaaliehdokkaan kriteerit.

28.05.2020 Blogi
Loma voi alkaa stressillä – psykologi jakaa 6 vinkkiä lomastressin taltuttamiseen

Rankan koronakevään jälkeen stressin laukeaminen ja kierrosten hidastuminen voi ottaa aikansa, sanoo psykologi Tarja Nummelin. Hän antaa neuvoja lomalle laskeutumiseen Työhyvinvoinnin lukuvuoden nettijuttusarjan viimeisessä osassa.

28.05.2020 Uutinen
Avainta-aloille on syntynyt yleisen linjan mukainen neuvottelutulos

Avainta-alojen työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu yleisen linjan mukainen neuvottelutulos varhain torstaiaamuna.

28.05.2020 Uutinen