• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Uusi vuosi tuo palkankorotuksia varhaiskasvatuksen opettajille

Kevään virka- ja työehtosopimusneuvotteluissa OAJ sai aikaan parannusta varhaiskasvatuksen opettajien palkkoihin ja työaikaan. Vuonna 2019 on tiedossa muun muassa palkankorotuksia.

02.01.2019 Uutinen
Miksi varhaiskasvatuksella saa tehdä bisnestä?

Varhaiskasvatuksen merkitys oppimiseen on ymmärretty aivan uudella tavalla Suomessa muutaman viime vuoden aikana.

19.12.2018 Blogi
OAJ haluaa edistää sekä kunnallista että yksityistä varhaiskasvatusta

Yksityisen varhaiskasvatuksen asema ja merkitys olivat viime viikolla esillä Lapin Kansan ja Satakunnan kansan mielipidekirjoituksissa. Hyvinvointialan HALI ry:n johtava elinkeinoasiantuntija Aino Närkki epäili, että varhaiskasvatuksen opettajia edustava OAJ väheksyy yksityistä varhaiskasvatusta ja jarruttaa muutosta, jossa kunnallisten järjestäjien rinnalle on tullut yksityisiä palveluntuottajia.

17.12.2018 Blogi
Voiko lapsen tuki varhaiskasvatuksessa olla vain hyvän tahdon varassa?

Jokainen meistä kaipaa välillä tukea ja kannattelua, kun elämä on epäreilua ja asiat eivät suju. Kun lapset saavat kolhuja, me aikuiset puhallamme ”pipit” pois ja kannustamme yrittämään jotain asiaa uudestaan ja uudestaan. Kaikille lapsille ei kuitenkaan pelkkä puhaltaminen ja kannustaminen riitä. Tarvitaan muuta: oikea-aikaista, laadukasta ja sensitiivistä tukea.

03.12.2018 Blogi
Varhaiskasvatuksen opettajien palkkoja nostetaan monessa kunnassa – mistä on kyse?

Tänä vuonna varhaiskasvatuksen opettajien palkat ovat nousseet suureksi puheenaiheeksi, ja moni kunta on jo syksyllä nostanut palkkoja. OAJ:n Petri Lindroos ja Kristiina Johansson kertovat, mistä on kyse.

20.11.2018 Uutinen
Onko lapsilla oikeutta parempaan oikeusturvaan?

Tänään 20.11. vietetään lapsen oikeuksien päivää. Maan hallituksella on nyt tuhannen taalan paikka parantaa lasten oikeusturvaa.

20.11.2018 Blogi
Paikallisyhdistyksen lehti on ikäluokat ja oppiaineet ylittävää ilmiöoppimista – tuotot kartuttavat Nenäpäivä-lipasta!

Lappeenrannassa lapset ovat jo 60 vuotta tehneet ja myyneet lehteä, jonka tulot käytetään hyvän edistämiseen. Tänä vuonna osa lehden tuotoista lahjoitetaan OAJ:n kautta Nenäpäivä-keräykseen.

06.11.2018 Uutinen
Varhaiskasvatuksen laadun arviointia yhtenäistetään – Karvilta uusia työkaluja

Karvi teki hyvät pohjat varhaiskasvatuksen laadun kehittämiseen. OAJ kehottaa tarttumaan toimeen sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla.

01.11.2018 Uutinen
Sopu irtisanomiskiistaan – OAJ:n järjestölliset toimet keskeytetään välittömästi

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ovat hyväksyneet Sipilän hallituksen 25.10. tekemän esityksen irtisanomiskiistan ratkaisuksi ehdollisena. Sen myötä myös OAJ:n järjestölliset toimet keskeytetään välittömästi ja ne lopetetaan kolmikantaisen jatkovalmistelun alettua.

26.10.2018 Uutinen
Yhteistyö kodin kanssa

Vanhemmilla on ensisijainen vastuu lapsensa kasvatuksesta. Opettajat, johtajat ja rehtorit toimivat huoltajien kanssa yhteistyössä samalla tukien huoltajia heidän tärkeässä kasvatustyössään.

17.10.2018 Sisältösivu