• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityisissä päiväkodeissa jatkuu

OAJ päättänyt jatkaa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoa yksityisissä päiväkodeissa.

17.10.2018 Uutinen
Opettajana varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen opettajan tehtävänä on tukea ja edistää lasten kasvua, oppimista ja osaamisen kehittymistä. Työskentely edellyttää vankkaa kasvatuksen, varhaisen kehityksen ja oppimisen sekä varhaispedagogiikan asiantuntemusta.

17.10.2018 Sisältösivu
Koko pääkaupunkiseutu mukana – Myös Espoossa ja Kauniaisissa palkankorotus varhaiskasvatuksen opettajille

Parhaillaan neuvotellaan ympäri Suomea siitä, miten kevään sopimuskierroksella päätetyt paikalliset järjestelyerät jaetaan. Viimeksi varhaiskasvatuksen opettajien ja päiväkodin johtajien palkankorotuksista kertoivat Espoo ja Kauniainen.

16.10.2018 Uutinen
Lemin palkkakiista ratkesi opettajien eduksi – OAJ: esimiestyöstä pitää maksaa

Lähiesimiehinä toimivat varhaiskasvatuksen opettajat saavat nyt lähiesimiehen palkkaa. OAJ selvitti luottamusmiehiltään, miten kunnat soveltavat keväällä voimaan tullutta muutosta.

10.10.2018 Uutinen
OAJ aloitti ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityisissä päiväkodeissa

OAJ:n ylityö- ja vuoronvaihtokielto yksityisissä päiväkodeissa alkoi tänään 8. lokakuuta. Kiellolla vastustetaan maan hallituksen aikeita heikentää työntekijöiden irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä.

08.10.2018 Uutinen
Koulutus ratkaisee: Syrjäytymiskehityksestä osallisuuskehitykseen

Syrjäytymiskehitys on vakavimpia yhteiskunnallisia ongelmiamme. Syrjäytymisen seuraukset konkretisoituvat usein esimerkiksi opintojen keskeytymisenä, työttömyytenä, köyhyytenä ja sosiaalisina ongelmina. Syrjäytymisen juuret ovat kuitenkin jo lapsuudessa. Siksi myös ongelman ratkaiseminen on aloitettava lapsuudesta ja taattava koko elinkaaren kattava mahdollisuus kiinnittyä yhteiskuntaan.

05.10.2018 Näkemys
Ilouutinen Helsingistä - Varhaiskasvatuksen opettajille palkankorotus

Helsingin varhaiskasvatuksen opettajat saivat ilouutisen Maailman opettajien päivänä 5. lokakuuta, kun kaupunki päätti nostaa varhaiskasvatuksen opettajien palkkoja.

05.10.2018 Uutinen
10 kysymystä yksityisten päiväkotien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta

OAJ aloittaa yksityisissä päiväkodeissa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon maanantaina 8.10. kello 00.00. Poliittisella mielenilmauksella vastustetaan hallituksen suunnitelmaa heikentää irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä. Neuvottelujohtaja Petri Lindroos kertoo, mistä on kyse.

01.10.2018 Uutinen
Laadukkaat varhaiskasvatuspalvelut ovat kunnan vahvuus

Kasvatus- ja koulutuspalvelujen järjestäminen ja kehittäminen on kuntien ydintehtävä. OAJ muistuttaa, että varhaiskasvatus ja esiopetus ovat keskeinen osa kasvatus- ja koulutuspalvelujen kokonaisuutta.

01.10.2018 Näkemys
OAJ aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityisissä päiväkodeissa

OAJ aloittaa ylityö- ja vuoronvaihtokiellon yksityisen varhaiskasvatuksen sopimusaloilla maanantaista 8.10. alkaen. Se koskee kaikkia yksityisiä päiväkoteja, joissa työskentelee OAJ:hin kuuluvia varhaiskasvatuksen opettajia ja päiväkodinjohtajia.

01.10.2018 Uutinen