• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Mitä jos sairastun lomalla?

Saako opettaja siirtää lomansa, jos hän sairastuu lomalla? Esimerkiksi lastentarhanopettaja saa. Peruskoulun opettaja taas ei saa, mutta hänen on mahdollista hakea lomalla sairastamisesta Kelalta rahallista hyvitystä.

20.06.2018 Uutinen
Varhaiskasvatuslaki etenee – OAJ on tyytyväinen sivistysvaliokunnan mietintöön

OAJ pitää eduskunnan sivistysvaliokunnan mietintöä varhaiskasvatuslaista hyvänä. OAJ:n Heljä Misukka korostaa, että laki vahvistaa pedagogiikkaa ja varhaiskasvatuksen laatua.

19.06.2018 Uutinen
OAJ ja Taloustutkimus selvittivät: kolme neljästä suomalaisesta haluaa lisää lastentarhanopettajia

Selvä enemmistö suomalaisista kannattaa lastentarhanopettajien määrän lisäämistä. Kolme neljästä kannattaa sitä, että jokaiseen päiväkodin lapsiryhmään saadaan yliopistokoulutettu lastentarhanopettaja. Tiedot käyvät ilmi OAJ:n Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä, jolla selvitettiin suomalaisten näkemyksiä varhaiskasvatuksesta ja eduskunnan käsittelyssä olevasta varhaiskasvatuslaista.

26.05.2018 Tiedote
Sopimukset syntyivät – katso videolta, mitä muutoksia ne tuovat jäsenille

OAJ:n neuvottelijat kertovat videoilla, mitä keväällä 2018 neuvotellut sopimukset tuovat mukanaan.

09.05.2018 Uutinen
OAJ:n lausunto hallituksen esityksestä eduskunnalle varhaiskasvatuslaiksi ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 40/2018 vp)

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ pitää lakiesitystä uudeksi varhaiskasvatuslaiksi hyvänä. Se sisältää vahvan ja pitkäjänteisen suunnitelman varhaiskasvatuksen laadullisesta, pedagogisesta ja sisällöllisestä kehittämisestä vuoteen 2030 ja vahvistaa toteutuessaan merkittävästi suomalaista kasvatus- ja koulutuspolitiikkaa ja lasten oikeuksia laadukkaisiin palveluihin.

17.04.2018 Lausunto
Paljonko me halutaan palkkaa – 3000!

Suuren Narinkkatorin puolikas kaikui tänään satojen ja satojen lastentarhanopettajien ja muun yleisön iloisista kannustushuudoista lastentarhanopettajien palkkauksen parantamiseksi.

24.03.2018 Uutinen
Työnantaja, leikkiraha ei riitä!

Lastentarhanopettajilla on korkea koulutus, ja he tekevät äärimmäisen vaativaa ja vastuullista työtä. Työnantajankin on korkea aika tunnustaa työn arvo ja kasvaneet vaatimukset myös palkkauksessa.

23.03.2018 Blogi
Suunnittelu on varhaiskasvatuksen opettajan ydintehtäviä

Suunnitteluaikaa ja ylimääräisiä vapaita. Kompensoidaanko lastentarhanopettajien palkkaa ”erityiseduilla”? Lastentarhanopettajaliiton puheenjohtaja Anitta Pakanen muistuttaa sopimushistoriasta.

09.03.2018 Uutinen
Lakiluonnos vahvistaa varhaiskasvatuksen laatua ja pedagogiikkaa

OAJ kiittää tänään julkisuuteen tullutta varhaiskasvatuslain luonnosta, joka selkeyttää varhaiskasvatuksen asemaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö lähetti tänään lakiluonnoksen lausuntokierrokselle.

06.02.2018 Tiedote
Peruskoulun vuosityöajan kokeilumallista neuvottelutulos

Perusopetuksen opettajien vuosityöajan kokeilumallista on saavutettu neuvottelutulos. Asiasta on neuvoteltu pitkään OAJ:n ja KT Kuntatyönantajien kesken, tiiviimmin vuodesta 2014.

09.01.2018 Tiedote