• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Varhaiskasvatus"

Kunnat tarttuivat suunnitteluaikaan – Raumalla raamit valmiina

Lähes kaikki kunnat ovat tarttuneet varhaiskasvatuksen opettajien uuteen suunnittelu- arviointi- ja kehittämisaikaan. OAJ kyseli asiaa luottamusmiehiltään, jotka kokoontuivat neuvottelupäiville Akava-talolle tällä viikolla.

21.09.2018 Uutinen
Lempäälä siirtyi uuteen vaka-aikaan – lastentarhanopettajista tuli varhaiskasvatuksen opettajia

Uusi varhaiskasvatuslaki toi päiväkoteihin varhaiskasvatuksen opettajat. Nimikkeet voitiin ottaa käyttöön syyskuun alussa, kun laki tuli voimaan.

13.09.2018 Uutinen
OECD:n koulutusvertailu ei anna Suomelle aihetta iloon – OAJ esittää ratkaisuja ongelmiin

OECD:n tänään julkistamat tilastot paljastavat Suomen jäävän muista maista jälkeen muun muassa varhaiskasvatukseen osallistumisessa ja perusopetuksen rahoituksessa.

11.09.2018 Uutinen
Varhaiskasvatus juhlii: ensimmäinen lastentarha perustettiin 130 vuotta sitten – uusi laki voimaan syyskuun alussa

Vuonna 1888 perustettu kansanlastentarha oli ensimmäinen lajiaan Pohjoismaissa. Suomi aloitti myös lastentarhanopettajien kouluttamisen ensimmäisenä Pohjoismaista. Nyt historiaa tekee uusi varhaiskasvatuslaki, joka astuu voimaan 1. syyskuuta.

31.08.2018 Uutinen
Varhaiskasvatuslaki voimaan 1. syyskuuta – vaatii kunnilta heti toimia

Varhaiskasvatuksen laatu paranee, kun henkilöstön koulutustaso nousee ja tehtävänimikkeet selkiytyvät koulutustaustan mukaan.

31.08.2018 Tiedote
OAJ valmistelee järjestöllisiä toimia irtisanomissuojan heikentämistä vastaan

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on ryhtynyt valmistelemaan järjestöllisiä toimia työntekijöiden irtisanomissuojan heikentämisesitystä vastaan.

30.08.2018 Tiedote
Peruspalkat määräytyvät edelleen koulutustason perusteella kunnan opetusalalla

Epäpätevä voi saada saman palkan kuin pätevä vain kunnallisessa yleisessä KVTES-sopimuksessa. OAJ:n jäsenistä KVTES-sopimukseen kuuluvat ovat pääsääntöisesti lastentarhanopettajia.

21.08.2018 Uutinen
Karvi arvioi: Laatu vaihtelee varhaiskasvatussuunnitelmissa – täydennyskoulutus ratkaisevaa

Karvin kysely paljasti, että kaikki lapset eivät saa yhtä laadukasta varhaiskasvatusta. OAJ toivoo, että nyt palkataan tarpeeksi varhaiskasvatuksen opettajia ja lisätään täydennyskoulutusta, jotta laatu saadaan turvattua.

17.08.2018 Uutinen
Grahn-Laasonen: Varhaiskasvatuksen kehittäminen ei lopu lakiuudistukseen

Varhaiskasvatuksessa keskitytään seuraavaksi varhaiskasvatuksen opettajien koulutusmäärien lisäämiseen sekä erityisen tuen kysymysten ratkomiseen, kertoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.

02.08.2018 Uutinen
Varhaiskasvatuslaki viimein maalissa – OAJ:ltä kiitosta 127 kansanedustajalle

Varhaiskasvatuslaki hyväksyttiin tänään eduskunnan täysistunnossa. OAJ on tehnyt vuosia työtä varhaiskasvatuslain uudistamiseksi ja iloitsee päätöksestä.

27.06.2018 Uutinen