Sökresultat för "Småbarnspedagogik"

Målet för det nya läsåret är återhämtning från undantagstiderna

OAJ:s webbundersökning visar att lärarna i huvudsak har klarat bra av coronatiden. Ändå har erfarenheterna av undantagsförhållandena lett till att upp till var tredje lärare har övervägt att byta bransch.

04.08.2021 Nyheter
Läsårsstart onsdag 4.8 kl. 9: Följ med webbsändningen från pressträffen

Välkommen till OAJ:s läsårsstart onsdagen den 4 augusti. Vi streamar pressträffen som börjar klockan 9 i Akavahuset i Helsingfors. OAJ:s ordförande Olli Luukkainen har ordet och på plats finns också FSL:s ordförande Inger Damlin.

03.08.2021 Nyheter
OAJ: Varför föreslås felen i den grundläggande utbildningen till småbarnspedagogiken?

I den grundläggande utbildningen är stödet för eleverna diffust och nu föreslås samma otydligheter till lagen om småbarnspedagogik. I lagförslaget som nu är på remiss föreslås trestegsstöd till småbarnspedagogiken. Det här är bra i och för sig, men definitionen av trestegsstödet är däremot en besvikelse.

11.06.2021 Pressmeddelande
Hälsning av republikens president till alla elever, studerande och lärare – Se videon!

Republikens president Sauli Niinistö tackar i en videohälsning alla barn och ungdomar samt lärare och annan personal i skolor, daghem och läroanstalter för det gångna läsåret. 

05.06.2021 Nyheter
OAJ:s styrelse godkände avtalsöverföringen för undervisningspersonalen inom småbarnspedagogik

OAJ:s styrelse har godkänt överföringen av lärarna inom småbarnspedagogik från det allmänna kommunala AKTA-avtalet till undervisningssektorns UKTA-avtal. Det här innebär att behöriga lärare och speciallärare inom småbarnspedagogik samt daghemsföreståndare överförs till UKTA.

04.06.2021 Nyheter
Ett förhandlingsresultat har nåtts om avtalsöverföringen för lärarna inom småbarnspedagogik

Förhandlingarna är i mål med Kommunarbetsgivarna KT om förfarandet vid överföringen av lärarna inom småbarnspedagogik från det allmänna kommunala AKTA-avtalet till undervisningssektorns UKTA-avtal.

02.06.2021 Nyheter
"Den stunden när ett sorgset barn igen leende återvänder till leken är givande"

Samira Ouazizi, som studerar till lärare inom småbarnspedagogik, vill som lärare garantera alla barn en trygg möjlighet att utvecklas till sig själva. Arbetet är viktigt, men enbart arbetets betydelse räcker inte till för att åtgärda lärarbristen. Botemedlet är enkelt: högre lön, säger Samira.

24.03.2021 Nyheter
Daghemsföreståndare: Positivitet och öppenhet gentemot världen är bland det viktigaste som fostran kan ge

Annukka Hulkkonen utexaminerades från Uleåborgs universitet år 1996 bara ett år efter det att småbarnspedagogik hade godkänts som läroämne vid universiteten. Hulkkonen var den enda i sin årskurs som avlade kandidatexamen inom småbarnspedagogik. Under sin långa karriär har hon sett att branschen fått ökat anseende, men också att kraven inom arbetet ökat.

24.03.2021 Nyheter
Lärare inom småbarnspedagogik: Det är stort att lära de små

För Aleksi Vehmassalo som är lärare inom småbarnspedagogik är det viktigt att erbjuda barnen en trygg barndom och lärandemiljö. Arbetet är meningsfullt, jämlikhet främjas och barnens glädje är ett extra stort plus. Aleksi vet vad som skulle avhjälpa lärarbristen inom branschen.

23.03.2021 Nyheter
Utflykter som ordnas av daghemmet

Utflykter som ordnas av daghemmet är en del av småbarnspedagogiken enligt lagen om småbarnspedagogik och en central del av daghemmets verksamhet. Lärare inom småbarnspedagogiken ansvarar med sina team för att småbarnspedagogiken är trygg och följer lagen om småbarnspedagogik och planen för småbarnspedagogik.

10.02.2021 Sida