Palvelussamme on käyttökatko torstaina 26.9. klo 15 alkaen. Sen aikana jäsenhakemusta ei voi lähettää. Pahoittelemme häiriötä.

OAJ:n lausunto valtion aluehallintouudistusta koskevasta lainsäädännöstä

Valtion aluehallinnon uudistuksessa perustetaan uusi valtakunnallinen Lupa- ja valvontavirasto ja kymmenen alueellista elinvoimakeskusta, joilla on pää- tai muu toimipaikka jokaisessa maakunnassa. Tavoitteena on parantaa ja yhdenmukaistaa lupa- ja valvontakäytäntöä sekä tarjota sujuvaa palvelua asiakkaille ja yrityksille alueesta riippumatta.

Opetusalan ammattijärjestö OAJ vaatii, että uudistukseen sisällytetään myös hallitusohjelmassa oleva lupaus vahvistaa aluehallintovirastojen toimivaltuuksia koulujen laillisuusvalvonnassa. Tämä edellyttää, että lupa- ja valvontavirastolle säädetään toimivat sanktiokeinot sekä oma-aloitteinen puuttumisoikeus perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen järjestämiseen.

Nykytilanteessa opetuksen järjestäjät päättävät itse valvontamenetelmistä, ja kanteluiden tekeminen on ainoa keino puuttua epäkohtiin. Lupa- ja valvontaviraston oma-aloitteinen valvontaoikeus on välttämätöntä koulutuksen laadun varmistamiseksi.

Lataa ja lue koko lausunto (PDF)

Uusimmat lausunnot