• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Perusopetus"

Perusopetuksen vuosityöaikakokeilun kokemuksia käsiteltiin Vierumäellä – kokeilussa paljon hyvää, mutta valuvikojakin löytyy

Perusopetuksessa vuosityöaikaa on kokeiltu puolen vuoden ajan. OAJ kuuli kokeilussa mukana olevien opettajien kokemuksia Vierumäellä helmikuussa. Opettajien mukaan kokeilussa on paljon hyvää, mutta epäkohtiakin löytyy. Niitä ratkotaan jo kokeilun aikana.

20.02.2019 Uutinen
Oppimisen ja koulunkäynnin tuki uudistettava pikaisesti

OAJ vaatii pikaisia uudistuksia oppimisen ja koulunkäynnin tukeen. Esimerkiksi erityisopettajien määrästä on säädettävä lailla.

19.02.2019 Uutinen
Palkka perusopetuksen vuosityöaikakokeilussa

Vuosityöaikakokeilussa kaikki opettajan tekemä työ saadaan palkanmaksun perusteeksi. Kokeilu nostaa vähimmäisperuspalkkoja.

14.02.2019 Sisältösivu
Työaika perusopetuksen vuosityöaikakokeilussa

Vuosityöaikakokeilussa opettajan työaika jaetaan sidottuun ja sitomattomaan työaikaan. Kokeilun tarkoituksena ei ole muuttaa koulun arkea eikä poistaa opettajan vapautta työnsä suunnittelusta ja kehittämisestä.

14.02.2019 Sisältösivu
Työajan suunnittelu ja seuranta perusopetuksen vuosityöaikakokeilussa

Vuosityöaikakokeilussa työaika kirjataan työaikasuunnitelmaan, jonka toteutumista seurataan lukuvuoden aikana. Tarvittaessa suunnitelmaa voi muuttaa.

14.02.2019 Sisältösivu
OAJ voitti taas ketjutuskiistan - Helsinki joutuu maksamaan opettajalle puolen vuoden palkan

Määräaikaisuuksien ketjuttamainen kävi Helsingille kalliiksi. Oppilasmäärän vähäinen vaihtelu ja rahanpuute eivät kelvanneet perusteiksi.

08.02.2019 Uutinen
Miksi vuosityöaikaa kokeillaan perusopetuksessa?

Perusopetuksen vuosityöaikakokeilun tavoitteena kokeilla, voisiko vuosityöaikajärjestelmä vastata opettajien työnkuvan muutokseen. Kokeilun avulla kerätään tietoa, miten nykyistä työaikajärjestelmää tulisi kehittää.

07.02.2019 Sisältösivu
Mikä perusopetuksen vuosityöaikakokeilu?

OAJ:n hallitus hyväksyi tammikuussa 2018 sopimuksen perusopetuksen vuosityöaikakokeilusta. Kokeilun tavoitteena on selvittää, voisiko vuosityöaika muun muassa rajata opettajien työmäärää ja tuoda palkanmaksun piiriin sellaisia työtehtäviä, joista nykyjärjestelmässä ei makseta korvausta.

07.02.2019 Sisältösivu
Eduskuntapuolueet: Koulutuksen rahoitustasoa ja oppilaitosten sisäilmaongelmia ratkottava kansallisilla ohjelmilla

Lähes kaikki eduskuntapuolueet ovat sitä mieltä, että koulutukselle tarvitaan pitkän aikavälin kasvuohjelma rahoitustason nostamiseksi. Tätä mieltä ovat OAJ:n ja Opettaja-lehden kyselyssä kaikki puolueet yhtä lukuun ottamatta. Siniset eivät ole esityksestä samaa eivätkä eri mieltä.

07.02.2019 Uutinen
Miten vuosityöaikakokeilu sujuu? Nyt kerätään kokemuksia

Miten perusopetuksen vuosityöaikakokeilu on sujunut? Nyt kokeilussa mukana olevilta kerätään kokemuksia. Ne auttavat arvioimaan jatkoa ja puuttumaan mahdollisiin pulmiin.

30.01.2019 Uutinen