• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Perusopetus"

Yhdenvertaisuutta perusopetuksen arviointiin

Oppilasarviointi on ollut yksi eniten keskustelua herättäneistä perusopetuksen opetussuunnitelmien uudistamisteemoista.

23.10.2018 Sisältösivu
Koulutusmahdollisuuksien tasa-arvossa riittää korjattavaa

Vaikka Suomea on pidetty monella mittapuulla tasa-arvoisen koulutuksen mallimaana, ovat monet oletukset järjestelmän tasa-arvoisuudesta kuitenkin virheellisiä.

23.10.2018 Sisältösivu
OAJ vastustaa opetus- ja kulttuuritoimen indeksikorotusten jäädyttämistä

Hallitus esittää eduskunnalle opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksen indeksikorotusten jäädyttämistä. OAJ vastustaa hallituksen esitystä, koska siinä esitetyillä toimilla on suora kielteinen vaikutus koulutuksen laatuun.

19.10.2018 Lausunto
Ministerille kysymys sijaisten palkkaamattomuudesta – OAJ jakaa kansanedustajan huolen

Kansanedustaja Satu Taavitsainen on tehnyt opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselle kirjallisen kysymyksen opettajien sijaiskäytäntöjen vaikutuksista oppilaiden koulupäivän turvallisuuteen ja oppimiseen. OAJ on jo pitkään ajanut aveille oma-aloitteista mahdollisuutta puuttua koulutuksen järjestäjän laiminlyönteihin.

19.10.2018 Uutinen
Perusopetuksen vuosityöaikakokeiluun liittyy huolia – tässä vastauksia niistä yleisimpiin

Perusopetuksen vuosityöaikakokeiluun liittyy odotuksia, mutta myös huolia. Kokeilulla haetaan vastauksia siihen, mikä toimii ja mikä ei.

18.10.2018 Uutinen
Yhteistyö kodin kanssa

Vanhemmilla on ensisijainen vastuu lapsensa kasvatuksesta. Opettajat, johtajat ja rehtorit toimivat huoltajien kanssa yhteistyössä samalla tukien huoltajia heidän tärkeässä kasvatustyössään.

17.10.2018 Sisältösivu
Opettajana perusopetuksessa

Perusopetuksen tavoitteena on opettaa elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja sekä turvata kaikille yhdenvertainen koulutuksellinen perusta. Sen tavoitteena on myös tukea oppilaiden kasvua ihmisyyteen ja eettisesti vastuukykyiseen yhteiskunnan jäsenyyteen sekä edistää sivistystä ja tasa-arvoa yhteiskunnassa.

17.10.2018 Sisältösivu
OAJ: Yksityisille koulutuksenjärjestäjille sama kotikuntakorvaus kuin kunnille

OAJ pitää tärkeänä tasa-arvokysymyksenä, että kaikille perusopetuksen järjestäjille taataan yhdenvertaisesti resurssit tuottaa laadukasta perusopetusta, riippumatta siitä, onko koulutuksen järjestäjä kunta vai yksityinen.

10.10.2018 Lausunto
Vuosityöaikaa kokeileville peruskouluille tarjolla tukea

Jos vuosityöaikaa kokeilevissa kouluissa toimitaan vastoin kokeilusopimusta, on toimintaan puututtava pikaisesti, OAJ:n tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta toteaa.

04.10.2018 Uutinen
A1-kielen opiskelu alkaa pian jo ekaluokalta – OAJ kiittää

A1-kielen opetus varhentuu alkamaan ekaluokalta. Perusopetuksen vähimmäistuntimäärä kasvaa kaksi tuntia syksystä 2019 lähtien, minkä turvin A1-kielen opetus voidaan aloittaa keväällä 2020. Muutos koskee kaikkia koulunsa aloittavia.

20.09.2018 Uutinen