• Opettaja-lehti logo
  • OAJ-areena logo

Tuloksia haulle "Perusopetus"

Opiskeluhuolto ei toimi – OAJ kannattaa aloitetta lain muuttamisesta

Kansanedustaja Raija Vahasalo jätti lakialoitteen opiskeluhuoltolain muuttamisesta. OAJ kannattaa uudistuksia.

30.01.2019 Uutinen
Espoo ketjutti määräaikaisuutta perusteetta – Opettajalle korvauksena 14 kuukauden palkka

Espoon kaupunki joutuu maksamaan opettajalle ison korvauksen poikkeuksellisen pitkästä määräaikaisuuksien ketjuttamisesta.

28.01.2019 Uutinen
Hyvä arviointi on monipuolista ja vuorovaikutteista – OAJ:llä keinoja arvioinnin tueksi

Mitä on hyvä arviointi: numeroita, kokeita, virheitä vai jotain ihan muuta? Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi selvitti opettajien, oppijoiden ja huoltajien näkemyksiä ja esitteli alustavia tuloksia tänään Educa-messuilla. OAJ ehdottaa arvioinnin tueksi tutoropettajia ja kansallista tukipankkia.

25.01.2019 Uutinen
Johtaminen kunniaan

Likipitäen kaikissa tuloksellisuutta ja työhyvinvointia koskevissa tutkimuksissa ja selvityksissä korostetaan hyvän johtamisen merkitystä ja ensisijaista tärkeyttä. Johtamiseen pitäisi panostaa lisää, mutta todellisuudessa siitä leikataan eikä johtamistyötä ole enää mahdollista hoitaa työajan puitteissa.

21.01.2019 Blogi
Kuinka koulutuksella edistettäisiin kotoutumista? Työryhmältä 40 uutta ehdotusta

Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama työryhmä esittää kymmeniä uusia toimenpiteitä maahanmuuttajien koulutuksen ja työllistymisen parantamiseksi. Työryhmä haluaa parannuksia maahanmuuttajalasten varhaiskasvatuksen laatuun ja määrään sekä esimerkiksi perusopetuksen valmistavan opetuksen kirjaamista kuntien lakisääteiseksi tehtäväksi.

16.01.2019 Uutinen
Satoja opettajan virkoja avoinna – rehtorilta 5 vinkkiä työhakemukseen

On se aika vuodesta, kun eri puolilla Suomea on avoinna satoja opettajan virkoja. Itsekin runsaasti hakemuksia lukeva espoolaisrehtori kokosi viisi vinkkejä viran hakijoille.

15.01.2019 Uutinen
Millainen koulupäivä tukee oppimista, hyvinvointia ja harrastusmahdollisuuksia?

Koululle ja koulupäivän kehittämiselle asetetaan kovia tavoitteita. Koulupäivän aikana tulisi ratkaista lasten liikkumattomuus, pelastaa hyvinvointi ja löytää harrastus kaikille. Varmaan koulussa olisi hyvä kaikkien oppiakin.

15.01.2019 Blogi
Työtuomioistuin: Koulujen välisistä siirtymistä maksettava korvausta

Jos opettaja joutuu esimerkiksi remontin tähden siirtymään kesken päivän toiseen kouluun, siirtymisestä tulee tehdä opetusvelvollisuuteen huojennus. Tämä oli Turun kaupungilta jäänyt tekemättä kahdessa koulussa.

10.01.2019 Uutinen
Määräaikaisuuksien ketjuttaminen kävi Kauniaisille kalliiksi – kahdelle opettajalle korvauksia

OAJ sai oikeusvoittoja opettajien määräaikaisuuksien perusteettomasta ketjuttamisesta. Hallinto-oikeus määräsi Kauniaisten kaupungin maksamaan korvauksia kahdelle opettajalle.

09.01.2019 Uutinen
Erityispedagogiikan professorit: Vain tuettu inkluusio toimii

Jotta erityisopetus on tuloksekasta, on se räätälöitävä jokaiselle tuen tarvitsijalle erikseen. Opettajilla taas pitäisi olla velvollisuus osallistua täydennyskoulutukseen. Näin sanovat OAJ:ssä vierailleet erityispedagogiikan professorit.

13.12.2018 Uutinen